Pirgit Toomel: kui oled endiselt vallaline…

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirgit Toomel
Pirgit Toomel Foto: Erakogu

Teema, millel ei ole algust ega lõppu, kuid tekitab paljude seas ängi ja trotsi. Miks mees võib magada 50 naisega ja ta on täisväärtuslik alfaisane, kui samal ajal naine, taolise partnerite arvuga, on mahakantud hoor? Naised - on aeg topeltstandard kummutada ja näidata, et ka meil on musklid.
 

Kuulates enda vallaliste sõbrannade lugusid uutest meestest, kohtingutest ja suhete inetutest lõppudest, pean tõdema, et väga raske on leida enda kõrvale head inimest. Ükskõik, kui palju sa pingutaks ja endast annaks, võid ikkagi avastada, et olid lihtsalt mängukann, keda südametult ära kasutati.

Naistele hea mehe leidmine on sama, kui silmad kinni labürinti läbida. Loomulikult oleneb palju elukogemusest ja sellest, milliseid mehi vaadatakse, kuid paraku on issanda loomaaed kirju ja ka kõige targemad võivad valikus vea teha. Jahimaastik on põnev. Ühed räägivad, mida iganes, et sind voodi meelitada. Teised peidavad oma abielusõrmuse püksitasku telefoni numbrit küsides. Kolmandad kasutavad sind lihtsalt südamevalu leevendamiseks või kättemaksuks. Neljandad hoiavad keti otsas regulaarse seksi pärast, sealjuures sa ei ole kindlasti ainuke. Viiendad teevad seljataga teisele lapse jne.

Just siis, kui oled hakanud looma illusioone ja mõtled, millise kena inimese oled leidnud, võid avastada, et see samune mees kohtub samal ajal teise naisega, otsustab lihtsalt ära kaduda või lõpetab suhte mõni muu inetu põhjus. Karm, kui mitu korda peab tüdruku süda murtud olema enne, kui ta selle õige leiab.
Ühiskonna normide kohaselt,  on meestel luba lõbutseda, naisi rajalt maha võtta ja elu täiel rinnal nautida. Samal ajal peaksid vallalised tüdrukud vagusi enda tulevast kavaleri ootama. Kuni tuleb keegi, kes mõne aja pärast nende südame murrab ja edasi skoorib. Üks moment tekib küsimus - kaua võib? Miks mehed on need, kes võivad naisi südametult ära kasutada ja kõige selle juures ise särada? Naine samas kuues oleks lühidalt öeldes lits.

Kuuldes lugusid pidevatest pettumistest ja nähes tüdrukuid südamevalus, oskan vaid soovitada olla ratsionaalne. Võib-olla oleks aeg püksid enda jalga panna ja alfaemaseks hakata. See ei tähenda, et peaksid iga ettejuhtuva mehega voodisse hüppama ja oma emotsionaalse külje maha suruma. Vaid puhka unistamisest ja ela päev korraga. Naudi ennast, mõtlemata, mis on õige või vale. Kui sa soovid meest füüsiliselt ära kasutada, siis tee seda. Usu mind, päris paljud annaksid sulle rohelise tule. Elu ei ole must-valge, kus kõik on reeglite kohaselt paika pandud. Pealegi, noor ollakse vaid kord elus.

Ela nii nagu hing ihaldab. Tee seda, mis sind õnnelikuks teeb. Kui kardad, et sinust hakatakse halvasti rääkima, siis tea, et seda tehakse nagunii. Kuni sa ei valeta, peta, maksad oma arved ja oled iseseisev, ei ole kellelgi õigust sind hukka mõista. Ühiskonna normidest rääkides, ütleksin, et ennekõike on teised naised need, kes näpuga näidata tahavad. Miks peaks sind kolmandate inimeste  arvamus huvitama? Mehed, kes enda skoori ei tea ja julgevad su kohta halvasti öelda, on lihtsalt silmakirjateenrid, sest lits on lits, olenemata soost.

Me elame 21.sajandil, kus mängureeglid hakkavad võrdseks saama. Naistel on õigus olla iseseisev ja otsustada, millist elu elada soovivad. Ausalt öeldes, suhted ei olegi kõigile. Vallalisena naudi seda elu, mis sul on, mitte ära masenda end sellega, mida sul ei ole. Olgu su skoor kasvõi 50, see ei ole teiste asi. Ela hetkes ja tea, et õiged inimesed tulevad meie ellu siis, kui neid kõige vähem oodata oskame.

Mõeldes kõikide vallaliste naiste peale.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles