Põhjuseid, miks mees võib naist vihkama hakata

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hoolimata Facebookis ilutsevatest fotodest või uhketest puhkusereisi kirjeldustest pole ka kõige tervislikum abielu 100 protsenti probleemidest prii. Ühel hetkel tunnevad kõik partneri suhtes teatud vastakaid tundeid.

Abielu- ja pereterapeut Bob Navarra sõnul pole aga probleemid need, mis abielule hukatuslikuks võivad saada, vaid hoopis see, kuidas paarid nendega toime tulevad. «See võib ju närvi ajada, kui hambapasta tuubil on kork peale panemata, kuid õnnelikud paarid räägivad sellistest asjadest,» ütleb Navarra. Kui need tunded aga n-ö vaiba alla lükatakse, tekib tunduvalt mürgisem olukord ning pilti võib ilmuda lausa vihkamine, kirjutab Woman's Day.

Millised põhjused võivad meestes tekitada tunde, et nad vihkavad oma naisi? Eksperdid toovad näiteid ja jagavad nõu.

Ebaausad kaklused

Õnnelikud paarid ei pruugi vähem kakelda, nad lihtsalt kaklevad paremini. Uuringud on näidanud, et naised tekitavad suurema tõenäosusega vaidlusi ning mehed tõmbuvad esimeste murepilvede tekkides endasse. Kui selline muster hakkab korduma, kipuvad naised vaidlusi alustama veelgi negatiivsema tooniga ja see muudab kõik vaid hullemaks. Selle asemel, et teist pidevalt milleski süüdistada, soovitab Navarra hoopis kasutada mina-väiteid: «Kui see ja see juhtub, siis mina tunnen (emotsioon). Mul oleks hoopis vaja...»

Naine kohtleb meest nagu last

Terapeut Mary Kelleher ütles, et suurim probleem tema silmis on see, kui naine ei kohtle meest enese väärilisena. See tekitab mehes tunnet, et ta pole piisavalt hea ning miski ei too viha esile paremini kui tunne, et sul jääb millestki puudu. Ära ähvarda tema iseseisvust, mitte keegi ei taha tunda, et abikaasa juhib neid.

Teiste inimeste kaasamine teie abielusse

See, mida sina pead kahjutuks kurtmiseks oma sõbrannadele või perele, võib su abikaasas tekitada tunde, et ta ei saa sind usaldada. Meeste arvates on see alandav ja teeb haiget, kui naise sõbrannad kõiki teievahelisi probleeme teavad. Kui sa tõesti pead «auru välja laskma», räägi mõne terapeudiga, et asi oleks konfidentsiaalne.

Naine ei hinda neid asju, mida mees õigesti teeb

Mehed ei küsi kunagi kiitust, kuid regulaarne kiitus on väga oluline. Mees peab kuulma, et naine on tema üle uhke. Ekspertide sõnul on mehed rohkem tegudele keskendunud, mis tähendab seda, et ta võib oma kiindumust sinusse näidata erineval moel, kui sina ise seda teeks. Võib-olla tühjendab ta nõudepesumasina ning see on tema mooduseks sulle näidata, et ta hoolib sinust. Pane tema tegusid tähele ja kiida teda.

Naine keeldub karistuseks seksist

Kui naised vajavad emotsionaalset intiimsust seksimiseks, siis mehed väljendavad emotsionaalset intiimsust läbi seksi. Kui naine keeldub seksist, siis mehe jaoks tähendab see seda, et naine tõmbub temast eemale, mitte ei loobu vaid füüsilisest aktist. Seksi ei tohiks vaidlustes kasutada relvana - see on emotsionaalne väljapressimine, mille tulemusel võib mees sinust võõranduda. Seksist keeldumise tulemusel tunneb partner sinu poolt vähem armastust ja annab ka ise vähem armastust vastu.

Naine üritab meest muuta

Iga inimene on võimeline muutuma, kuid soov muutuseks peab tulema inimese enda seest, mitte kaaslaselt. Ometi näevad paljud naised abielu kui «abikaasa totaalset muutumist». See pole üdini halb, sest uuringute järgi söövad abielumehed tervislikumat toitu ja neil on vähem probleeme alkoholi või narkootikumidega. Kuid tasuks vältida suhet, kus abikaasa ei saa olla tema ise.

Oluliste otsuste tegemine ilma abikaasa arvamust küsimata

Uuringud on näidanud, et kõige enam vaidlusi abielupaaride seas tekib raha tõttu. Kas kavatsed broneerida reisi või osta uue pesumasina, partneril on õigus sellest teada. Sama kehtib otsuste kohta, mis mõjutavad teie vaba aja veetmist või laste trenni panekut.

Naine ei lase mehel olla selline isa, kes ta olla sooviks

Emad on tihtipeale teistsugused lapsevanemad kui isad, kuid see ei tähenda, et emad tingimata paremad vanemad oleks. Kui naine ei usalda oma meest piisavalt, et lasta tal olla selline isa, nagu mees olla tahaks, siis see saadab sõnumi, et mees eksib ja naisel on õigus.

Naine käitub armukadedalt, kui mees teisi naisi vaatab

Mehed on visuaalsed, seega pole mingi ime, kui tüüpiline heteroseksuaalne mees kena välimusega naist märkab. Naised, kes seda mõistavad ega võta isiklikult, vähendavad mõttetute vaidluste tekkimist. Kui naine reageerib mingi olukorra pärast üle, võib abikaasa võtta kaitsepositiooni ning sellest võib tuleneda ka vihkamine. Terapeudid soovitavad naistel maha rahuneda, sest lihtsalt teiste naiste vaatamine ei ole piisavalt hea põhjus muretsemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles