Punastamine võib töö leidmisel takistuseks saada

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatav ebamugavustunne ja punastamine on tööintervjuudel loomulik.
Teatav ebamugavustunne ja punastamine on tööintervjuudel loomulik. Foto: SCANPIX

Konsultatsioonifirma Talentor Estonia juhtivkonsultant Marit Antiku sõnul võib punastamine töökoha saamisel takistuseks saada, ka ei sobi sellise hädaga kimpus inimene igale töökohale.

«Punastamine intervjuudel on üldiselt päris loomulik nähtus. Enamiku inimeste jaoks on tööintervjuul osalemine eriline ja uudne olukord, mis tekitab kontrollimatu ja automaatse naha laiguliseks või punakaks värvumise. See avaldub peamiselt intervjuu algusminutitel, kadudes ajapikku ära,» selgitas Marit Antik. Ta tõdes, et liigne punastamine võib tööintervjuul tõesti ka takistuseks saada. «Muidu täiesti võrdsete kandidaatide puhul võidakse tõesti eelistada seda, kes liigselt ei punasta,» tunnistas ta.

Häbelikkus ja tagasihoidlikkus võivad takistuseks saada kandideerimisel ametikohtadele, kus olulisteks omadusteks on aktiivsus ja julgus. «Kui ametikoht eeldab pidevat suhtlemist võõraste inimestega, esmakohtumisi klientidega ja muid uusi olukordi, siis sellise olekuga jääb kandidaat suure tõenäosusega valikust kõrvale. Tema häbelikkus intervjuul ei anna kindlust, et ta tööl võiks äkki teisiti käituma hakata,» selgitas Antik. Küll aga ei saa punastamine, häbelikkus või tagasihoidlikkus tema hinnangul takistuseks ametikohtade puhul, kus töö eeldab vähest suhtlemist ja individuaalset töötegemist. Mõnel puhul võivad need omadused olla isegi eeliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles