Paindlik tööaeg aitab noorel emal tööle naasta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reguse tellitud küsitlusest selgus, et töötavad emad on vastanute arvates majandusarengu võtmeküsimuseks, kuid naistele on väga oluline töö paindlikkus.

Kuidas saavad Eesti ettevõtted oma spetsialistidest naised pärast lapsepuhkust tagasi tööle? Reguse viimases küsitluses osales üle 26 000 äriinimese rohkem kui 90 riigist ning Eesti vastajate arvates on peamised võimalused suurema paindlikkuse tutvustamine, lähedalasuv lapsehoid, videokonverentside tehnoloogia kasutamise suurendamine ja töö jagamine. 

Juhtkonnad on nõus, et naiste suurem osalemine töövoos on majanduskasvu säilitamiseks ja tõstmiseks väga oluline, kuid naisspetsialistid leiavad üha enam, et lapse eest hoolitsemine ei lase neil pärast lapsepuhkust tööle naasta.

Tööle naasvad emad ei ole mitte ainult võtmeküsimus majandusarengus, nad on olulised ka ettevõtte tasandil. Vastajad väitsid, et noorte emade värbamine aitab suurendada tootlikkust, kuna võib-olla hoitakse kokku koolitus- ja värbamiskulude pealt. See tulemus kinnitab Reguse eelmist uuringut, millest selgus, et 56 protsenti ettevõtetest üle maailma väärtustavad osalise tööajaga tööle naasvaid emasid, kuna nad pakuvad oskusi ja kogemusi, mida on praegusel turul raske leida. 72 protsenti usuvad, et ettevõtted, kes ignoreerivad osalise tööajaga tööellu naasvaid emasid, jäävad ilma olulistest ja väärtuslikest töötajatest. 

Vastajad üle maailma leidsid, et rohkem puhkusepäevi ei ole väga oluline meede, mis aitab emadel pärast lapsepuhkust tööle naasta. Pigem peeti tähtsamaks radikaalseid tööviisimuudatusi kui lisapuhkuspäevi.

Peamised järeldused ja statistika

Eesti töötajate arvates on järgmised meetmed tähtsad selleks, et soodustada naise tööletulekut pärast lapsehoolduspuhkust.  

o          Paindlik tööaeg – valisid kõik vastajad

o          Võimalus töötada kodule lähemal (94 protsenti)

o          Lähedalasuv lapsehoid (94 protsenti)

o          Võimalus vähemalt aeg-ajalt valida reisimise asemel videokonverents (85 protsenti)

o          Töö jagamine (64 protsenti)

•          79 protsenti vastanutest usub, et lisapuhkus aitab rohkematel emadel tööle naasta.

•          55 protsenti arvab, et tööle naasvate emade värbamine võib tootlikkust suurendada.

Reguse pressiesindaja Paloma Minter kommenteerib: «Suurem tööle naasvate emade kaasamine töövoogu on väga tähtis: suurenev SKP,  püsiv kasv, oskustega tööjõu värbamine ja vaesusega võitlemine on vaid osa kaasnevatest kasudest. Isegi ettevõtte tasandil on pärast lapsepuhkust tööle naasvate emade värbamisel suuri eeliseid: ligipääs oskustega ja koolitatud töötajatele, vähem meeskonna vahetamist ning selle küsitluse kohaselt isegi suurenev produktiivsus. Siiski kaotatakse mitmeid võimekaid ja koolitatud tähtsate oskuste ja kvalifikatsiooniga töötajaid, kuna naised leiavad, et lapse eest hoolitsemine ja töötamine ei sobi omavahel kokku.»

Viimane uuring näitab pressiesindaja sõnul, et töötajad peavad ülekaalukalt paindlikku töötunde ja asukohta arvestavat töötamist lahenduseks, mis aitab rohkematel emadel pärast lapsepuhkust tööle tagasi minna. «Kuna paindliku töötamise osakaal suureneb üle maailma, soovitame kooskõlas selle uuringuga töökorraldusi kiiresti muuta, kuna see aitab emadel tööle naasta, kelle panus ettevõttesse ja majandusse jääks muidu andmata.»

2013. aasta jaanuaris küsitleti üle 26 000 äriinimese rohkem kui 90 riigist. Vastajad valiti Reguse ülemaailmsest kontaktide andmebaasist, mis hõlmab üle miljoni äriinimese, esindades ettevõtete juhtivtöötajaid ja omanikke üle maailma. Vastajatelt küsiti, millised meetmed on nende arvates olulised, et julgustada emadel tööle tagasi minemist. Samuti küsiti üldisi seisukohti tööle naasvate emade kohta. Uuringut korraldas ja haldas sõltumatu organisatsioon MindMetre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles