Kena välimusega mehed teenivad 22 protsenti rohkem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kena välimusega mehed teenivad 22 protsenti rohkem
Kena välimusega mehed teenivad 22 protsenti rohkem Foto: SCANPIX

Austraalias tehtud uuring näitas, et keskmisest kenama välimusega mehed teenivad viiendiku võrra rohkem kui nende vähem kenamad meeskolleegid.

Samas aga kenama välimusega naistele ei maksta nende tavalisema välimusega naiskolleegidest rohkem, edastab Daily Mail.

Uurijate sõnul aitab mehe kenam välimus tal rohkem teenida ükskõik milliselt eluala, alates mustatöölisest kuni väga kõrge palgaliste suurkorporatsioonide juhtideni.

Samas vähem atraktiivsed mehed samal ametipostil teenivad vähem.

«Kui meestele annab kena välimus eelise, siis naiste puhul see nii ei ole,» sõnas uuringut juhtinud majandusteadlane Andrew Leigh.

Leigh sõnul ollakse seni arvamusel, et kui naisel on kena välimus, siis ei ole ta konkurentsivõimeline ehk käiku läheb lolli blondiini sündroom. Meeste puhul see aga ei kehti.

«Kenad naised võivad teenida rohkem, kuid nüüdne uuring seda ei näidanud,» lisas Leigh.

Kui keskmisest kenamate meeste töötasu on 22 protsendi võrra kõrgem, siis keskmise välimusega ja alla selle mehed peavad pidama oma töötasu ja positsiooni eest võitlust.

«Inetu välimusega mehed võivad teenida isegi 26 protsenti vähem kui keskmise välimusega mehed,» tõdes uurija.

Leigh tõi näiteks endise meesmodelli Ian Mitchelli, kellel on Šotimaa Edinburghi ülikoolist magistrikraad ajaloos ja kes nüüd on kosmeetikafirma üks juhtivtöötajaid.

Mitchelli enda sõnul tagab kena välimus enesekindluse ja inimesed annavad selle tõttu kergemini järele.

Leighi sõnul toimub paljudes töökohtades alateadlik diskrimineerimine välimuse alusel. Ta soovitas firmajuhtidel töötajate välimusele vähem ja oskustele rohkem tähelepanu pöörata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles