Kuidas säilitada lõikelillede ilu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakiri Naised jagab häid nippe, kuidas naistepäevaks saadud lõikelilli hoida, et nende ilu kestaks võimalikult kaua.

Külmast tuppa tulles hoia lilli mõnda aega pakituna, enne kui paberi ära võtad ja lilled vette paned. Aseta lilled puhtasse vaasi, ka tühjana seistes kogunevad vaasi bakterid, mis lilli närtsitavad. Lillevett võiksid vahetada paari päeva takka, kuid kindlasti peab seda tegema siis, kui vesi muutub hägusaks. Vett vahetades tasub ka lillede varsti jupikese lühemaks lõigata.

Tugevavarrelised lilled eelistavad leigemat, pehmevarrelised jahedat vett. Krüsanteeme ja roose võib aga ka lühiajaliselt kuumutada – selleks pane varred kuni pooleks minutiks kuuma vette ja seejärel külma vette.

Lillede alumised lehed ei tohiks veega kokku puutuda, sest siis nad hakkavad kiirelt roiskuma. Ära jäta lilli otsese päikese kätte ega küttekeha lähedusse. Ka ei meeldi lilledele liigne jahedus  ja tuuletõmbus. Erinevad lilled tasub panna eraldi vaasi, et nad säiliksid kauem ja ei kaotaks oma lõhna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles