Anne Veski: naistepäevaks ühe lille toomine on natuke nadi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veski
Anne Veski Foto: Jelena Rudi

Laulja Anne Veski rääkis ajakirjale Naised, et 8. märtsi hommikul Moskvas tänavale minna, näeb ainult mehi lilledega ringi käimas ja selleks ajaks on kõik lilled juba ära ostetud.

«Mind on alati naistepäeval meeles peetud,» märkis ta. «Minu mees toob mulle alati hommikul suure buketi lilli. Vene mehed on ehk varmamad lilli tooma, aga samas ei saa öelda, et vene mehed toovad suured buketid ja eesti mehed tulevad ühe lilleõiega. Need mehed, kellega mina suhtlen, teavad, et ühe lille toomine on natuke nadi.»

Tegelikult on Anne sõnul asi tähelepanus, olgu siis lill suur või väike, sest teadmine, et sind on meeles peetud, soojendab alati südant. «Venemaal kukub naistepäeva tähistamine nii loomulikult välja. Minu meelest oleksid paljud inimesed ka meil nõus, et naistepäev edasi oleks, ja pole rahul sellega, et see on meie kalendrist riikliku tähtpäevana ära kustutatud. Ma küll ei tea, miks seda oli vaja teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles