Kuidas vähendada kahjulikku kõhurasva?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kuigi rasvkude on keha korrektseks toimimiseks väga oluline, põhjustab üleliigsetes kogustes rasv terviseprobleeme. Just vööpiirkonda kogunenud liigsed kilod mõjutavad südameveresoonkonda, viljakust, voodielu ning põhjustavad stressi, tuues kaasa rahulolematuse oma välimusega, kirjutab Tervis Pluss.

Kõhurasva vähendamise retsept on sama, millest räägivad kõik treenerid ja arstid: tasakaalus toitumine ja õige treening. Näiteks rasvaimuga saab vähendada küll nahaalust rasvkude, kuid see ei mõjuta kõhuõõnes peituva vistseraalse rasva hulka. Kõhulihaste harjutuste tegemine kulutab vähe energiat ja sellest ei piisa taljeümbermõõdu vähendamiseks, lisaks peab muul viisil kas treenima või tegema füüsilist tööd ning korrastama oma toitumist.

Nõuandeid alustamiseks:

  1. Treening – väldi kiirtrenne, et treenida kogu keha tasakaalustatult ja ära treeni tühja kõhuga, sest see vähendab rasva kasutamist energia eesmärgil ja treeningujärgset rasvapõletust.
  2. Toitumine – peale tasakaalustatud toitumise peab ka seedesüsteem korrektselt toimima. Jäta menüüst välja toidud, mida sa ei talu; väldi kaloririkkaid valmistoitusid; loobu alkoholist ja gaseeritud, magustatud jookidest; joo vett; söö rohkem täisteratooteid, puu- ja köögivilju; ära unusta hommikusööki; tarbi ka oomega-3-rasvhappeid.
  3. Püüa vähendada stressi – teaduslikult on tõestatud, et pideva stressi tõttu ladestub normaalkaalus olevatel naistel rasv suurema tõenäosusega just kõhupiirkonna ümber.
  4. Maga piisavalt – on leitud seoseid ülekaalu ja magamatuse vahel. Kurnatud inimene kipub rohkem sööma.

Loe kõhurasvast ja kaalulangetamisest pikemalt Tervis Plussi märtsikuisest kaalu-erist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles