Kätlin Kaljuvee elustab oma loomingus muinasjutte

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlin Kaljuvee
Kätlin Kaljuvee Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Illustraator ja moedisainer Kätlin Kaljuvee soovitab uuel kevadsuvisel hooajal unustada mood ja trendid ning meid piiravad ahvatlused: «Parem sukelduge seiklustesse, muinasjutulistesse lilleaasadesse ja otsige seda, mida on vähe, aga mis on eriline!» Kätlini värske kevadsuvine kollektsioon ongi üks siidile kantud muinasjutt.

8. kuni 9. märtsini toimuval moesündmusel FIBIT näeb Kätlini Berliinis esitletud kollektsiooni, mis on inspireeritud ühest metshobudest ja loomade keelt mõistvatest mustlastest jutustavast legendist. Siidile trükitud mustrid on sündinud nii Kätlini enda loominguna kui ka koostöös noore tekstiilidisaineri Pamela Peepsoniga.

«Lisaks hobulegendile on mind inspireerinud ka Art Deco kunstistiil, mille iseäralikke rütme olen kollektsiooni mustrite disainimisel kasutanud. Veel tasub märkimist, et FIBITi lavale tulevad mu kleidid koos Karin Kallase eriliste nahast jalavarjudega,» lisab Kätlin.

Kätlin Kaljuvee viimastest saavutustest saab esile tuua osalemist Berliini Moenädalal ning moeillustratsioonide näitust Stockholmis ja Helsingis, Givenchy’le loodud moeillustratsioone ning Vabariigi Presidendile illustreeritud jõulukaarti. EKA moekunsti eriala lõpetanud Kätlin on end täiendanud ka õpingutega Pariis ja töötades disainerina Indias.

8. kuni 9. märtsini toimub Viru Keskuses traditsiooniline moesündmus FIBIT, kus oma värskeid kevadsuviseid kollektsioone näitavad veel Tiina Talumees, Xenia Joost ning Alyona Bauska keskkonnateadliku brändiga QooQoo. Inspiratsiooni pakuvad ka virtuaalsed moeetendused, rahvusvahelise haardega kingadisainerite näitus, meigikoolitus, eletktro-popp bändi Zebra Island esinemine ja muud säravad vahepalad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles