Ott-Sander Palm ostab kodututele süüa ja riideid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott-Sander Palm
Ott-Sander Palm Foto: Christo Neemre / TV3

Kodutuid inimesi on Eestis palju ja nende olukord ei ole paranenud. On neid, kes on kodutuks jäänud omal süül ja neid, kelle elu on sinna paika jõudnud läbi juhuste kokkusattumuse. Buduaar küsis lauljatar Getter Jaani elukaaslase Ott-Sander Palmi käest, kuidas tema kodututesse suhtub ja mida ta nende heaks teinud on. Oti vastustest selgub nii mõndagi südantsoojendavat.

Agressiivsetele ning purjus kerjustele Ott raha andma ei kipu, kuid pillimängijatesse on ta alati positiivselt suhtunud. «Kõik sõltub ikka kerjusest – kui ta on agressiivne ja tikub ligi, siis ma ei kipu tõesti raha andma, aga kui on keegi, kes veel pilli mängib ja rahulikult tänaval istub, siis miks mitte? Siia tooksin näite, mida ma kunagi lugesin maailmakuulsast viiulivirtuoosist, kes tegi eksperimenti minnes tänavale viiuldama viiuliga, mis maksis üle miljoni euro. Ta pakkus inimestele väga head muusikat, kuid seisma jäi üksainus väike laps koos oma emaga ja see ema üritas last veel eemale tirida. Mõni viskas natuke raha, aga see oli ka kõik. Järgmisel päeval oli tal kontsert, kuhu saal oli välja müüdud tuhandetele inimestele ja kus pilet maksis kümneid, kui mitte sadu eurosid,» meenutab Ott huvitavat fakti.

Sellest, kas kerjus on heade või halbade kavatsustega, saab Ott väga lihtsal teel aru. «Väga hästi saab kerjuse kavatsustest aru nii, kui pakud, et võid talle näiteks süüa ja riideid osta, midagi eluks vajalikku ühesõnaga. Enamik keeldub sellest, sest raha eest ostavad nad suitsu ja alkoholi. Aga paar korda elus on mul tõesti ette tulnud juhuseid, kus ma olen läinud poodi ja toonud sealt kõike võimalikku söögi- ja joogipoolist, alkoholi muidugi mitte.» 

Lõppkokkuvõttes soovitabki Ott-Sander: «Ärge andke kodututele raha, vaid pakkuge neile süüa ja muud vajaliku, sest muidu läheb raha suure tõenäosusega valesse kohta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles