Isamaaliste tortide võistluse võitis Kasekese batoonikestega tort

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Veeremaa võidutort.
Sandra Veeremaa võidutort. Foto: Erakogu

Nami-Nami kokandusportaal korraldas tänavu juba viiendat korda Eesti Vabariigi aastapäeva puhul isamaaliste tortide võistluse «Tort isamaale 2013», mille võitsid tort «Muldmust leib, patrioot/batoon Kaseke ja Kännu Kukk» ja võileivatort «Silgutünn».

Tänavu esitati tordivõistlusele rekordarv võistlustöid - 104, sealhulgas 87 magusat ja 17 soolast torti, teatas  Nami-Nami portaali eestvedaja Pille Peterson. Parima magusa tordi autoriks tunnistati  Sandra Veeremaa oma lennuka ja noorusliku tordiga «Muldmust leib, patrioot/batoon Kaseke ja Kännu Kukk», kus on ühendatud musta leiva ja šokolaadi biskviit, Kasekese kompvekkidega vahukoorekreem ning Kännu Kuke likööriga maitsestatud toorjuustutrühvlid, tort ise oli kaunistatud rukkilille õielehtedega.

Kaare Kangro imeliselt karge šokolaadi-kamatort «Lumepääsukesed» sai teise ning Martiina Anni astelpaju-jäätisetort «Viljakõrs» kolmanda koha.  

Parima soolase tordi valmistas ka magusate tortide kategoorias edukalt esinenud Martiina Anni, kelle fantaasiarikas ja isuäratav võileivatort «Silgutünn» teenis kõikidelt žüriiliikmetelt maksimumpunktid. Teise koha sai Kata Paalandi Kuhrti võistlustöö «Veimevakk» ning kolmanda koha kasutaja Lumetydruk rukkikrutoonidega kaunistatud võileivatort. 

Tordid valmistasid osalejad oma kodus, Nami-Nami foorumikeskkonnas toimunud võistlusele tuli esitada tordi foto ja kirjeldus. 

Võistlustöid hindas tänavu žürii, kuhu kuulusid tordimeister Maru, ameerika päritolu Tallinnas tegutsev kondiiter Heidi Park, Pereköögi toimetaja Mari-Liis Ilover, veebiajakirja Perenaine.ee eestvedaja Eva Palu ning Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo. Žürii hindas tortide meisterlikkust, originaalsust, isamaalisust ning isuäratavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles