Argiõhtuks tomatine kana

FOTO: Pille Petersoo

Nami-Nami toiduportaali eestvedaja Pille Petersoo soovitab lihtsat kanarooga, mida rikastab lopsakas kaste.

Järjekordne mõnus argiõhtu roog, mille ettevalmis võtab vaid minuteid. Ahi sooja, roog vormi ja ahju, seejärel riis või kartulid tulele. Samal ajal saab valmis sättida värske salati ja siis juba kõik korraga lauale viia. Tüümian, paprikapulber ja magus mesi annavad tomatisele kastmele väga mõnusa maitse.

Kana tomatise teki all

neljale

•    400–500 g kana rinna- või kintsufileed

•    2 (punast) sibulat

•    400 g purustatud tomati konservi

•    150 g paksu hapukoort

(nt Saare Smetanat)

•    1 kuhjaga tl kuivatatud tüümiani

•    1 kuhjaga tl paprikapulbrit

•    1 sl mett või vahtrasiirupit

•    soola ja musta pipart

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Kui kasutad kana rinnafileed, lõika need kerge nurga all paksudeks viiludeks; kanakintsufileed lõika kaheks. Laota kanafileed sobiva suurusega ahjuvormi üksteise kõrvale.

Koori sibulad ja lõika hästi õhukesteks viiludeks, laota kanafileedele.

Sega kastme jaoks tomatid, hapukoor, tüümian, paprikapulber ja mesi või vahtrasiirup omavahel, siis maitsesta julgelt soola-pipraga. Kalla saadud segu vormi kõige peale.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni kanafileed on küpsed.

Tagasi üles