Seitse nippi, kuidas ravida lapse nohu

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grippi haigestuvad enim väikesed lapsed.
Grippi haigestuvad enim väikesed lapsed. Foto: SCANPIX

Pere ja Kodu märtsinumbris selgitatakse, mis on põsekoopapõletik. Et aga nohu selleks ei areneks, tasub last kohe ravima hakata.

  1. Et vähendada turset ja eemaldada sekreeti, tilguta ninna füsioloogilist lahust.
  2. Vähenda limaskestaturset ja sekreet väljub ise. Selleks anna lapsele palju sooja teed meega (mustsõstra-, vaarika-, või pärnaõieteed). Aitavad ka ravimtaimedest koosnevad Sinupret-tilgad või kuum sinepivann jalgadele. Kui need ei mõju, kasuta pseudoefedriini sisaldavaid suukaudseid ravimeid (nt Sudafed, Actifed).
  3. Sekreeti aitab ninast kätte saada ninapump (titadel) või spetsiaalne süstal, millega süstitakse soolalahus ühte ninasõõrmesse, et sekreet teisest sõõrmest välja voolaks.
  4. Ka inhalaatorist on abi, sest niiske aur teeb sekreedi vedelamaks. Vee sisse võib panna eukalüptiõli, mis kiirendab tervenemist.
  5. Soolapiibust soolase niiske õhu hingamine vähendab turset ja teeb nohu vedelamaks.
  6. Nina aitavad kiiremini lahti teda eukalüpti- või teepuuõli tilgad pluusil või padjal.
  7. Nina hakkab paremini jooksma ka siis, kui riputad lapsele kaela küüslauguküüne või asetad neid tema voodi ümbrusesse.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles