Velda Purin: meie riigil on väga südamlik ja ilus presidendipaar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendipaar Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves
Presidendipaar Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves Foto: Mihkel Maripuu

Evelin Ilvest ja tema pidupäevakleiti on viimastel päevadel palju kritiseeritud. Lugeja Velda Purin kirjutab, miks tuleb meie presidendiprouat rohkem tunnustada ja kiidab tema kaunist kleiti, mis paljudele hambusse on jäänud.

Kleit meeldis mulle väga! Evelin Ilvesest on saanud meie ajastu «kangelane», kes kannatab ja ka kannab selle ilusa kleidi armsasti välja. Ta ei karda kommenteerijaid, võltse ja silmakirjalikke arvustajaid ja kui vaja, siis õpib uuesti tegema, proovima.

Missugust hoolt ja armastust on kingade tegemisel-tikkimisel üles näidatud, näitamaks rahvale, kui tähtis on aastapäev. Sellega saavad tööd ka meie tippkunstnikud, kes saavad näidata oma meisterlikku käsitööd oma rahvale ja kogu maailmale. Ma arvan, et seda teeks igaüks meie hüvanguks ka tasuta.

Evelin Ilves on meie Eesti heledapäine Kleopatra. Küllap on ta sümboolselt üks meie metsmaasikatest, kes kogub 100-nda puhuks juba praegu materjali metafoorilise torni raaghaaval ehitamiseks. Meie presidendipaar on tõesti kena paar oma väljapeetud lihtsuses, aususes ja ikkagi Eesti uhkuses. Ei tea ühtegi maad, kus on nii ilus presidendipaar. Oleme ju vabad ja meil on võimalus nende vahendusel näidata kasvõi kogu maailmale, kui tähtis on meie pidu-aastapäev ja et tükist valgest riidest võib hoole ja armastusega teha imet, ilusa inimese veel ilusamaks ja meie väikese maa nähtavaks kogu maailmas!

Me, naised ja samuti mehed, tahame ju kõik head välja näha, kuhu iganes esinduslikku kohta, perepeole, teatrisse, loengule või loengut pidama, lapsi õpetama, leti taha müüjaks, taluperenaiseks-peremeheks läheme. Me ei salga, et meil on oma isiklikud juuksurid, õmblejad, kullassepad-graveerijad, isegi kingsepad, sest need teenused peavad olema ja jääma, olgu valitsus milline tahes. Muidu me ei meeldiks oma riigile, oma meestele, naistele, sõpradele, sõbrannadele, tööandjale ning need valdkonnad oleks muidu tööta.

Aga kui oleme hädas, näete kui palju on aitajaid - tuleb ainult õigesti küsida, aga mitte anonüümselt arvutis kükitada ja sajatada! Sellise negatiivse energiaga ja «tulelontide» pildumisega kogume oma hinge kadedust, viha, kurbust, mis pöördub bumerangina tagasi ikka iseendale.

Keda me rahvas veel austab ja imetleb, on näiteks Tiina Kangro, Toidupanga rahvas, Ines Jakobson jpt. See näitab, et kõik me riigis on kontrolli all. Mina ja minu pere oleme õnnelikud selles riigis, ainult, et tuleb ka kõvasti tööd teha, eriti maatööd vihtuma nii, et higi väljas, siis on ka leib, kõrvits, maitseroheline ja muud mahedad tooted meie laual, siis püsime ka saledad. Läbi raskuste saabki õnnelikkust ja rõõmu täie rinnaga tunda.

Mulle meeldisid kõikide daamide ja samuti harilike inimeste kleidid sellel armsal peol! Olen ka väikestviisi tikkija ja tahaks hakata tikkima endale susside pealseid, sama tikandimustri järgi, nagu proua Evelini kingadel peal. Palju õnne ja tervist, meile!

Kirjuta ja võida auhindu! Hea lugeja, kui Sul on mõnel olulisel teemal mõtteid, mida soovid teistega jagada, või on jutustada oma lugu, siis ootame seda aadressil naine@postimees.ee. Kirjutajaid premeerime erinevate iluauhindadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles