Reet Roos on üritanud last saada viimased kümme aastat

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Roos
Reet Roos Foto: Jelena Rudi

Tänapäeval võib jääda mulje, et meditsiini abil saab kõike, kuid paraku ei ole naisel laste saamine alati lihtne. Isegi siis, kui tervis on korras. Ärinaine Reet Roos (39) tunnistas Anne & Stiili märtsinumbris, et on tahtnud last saada viimased kümme aastat, kuid see pole õnnestunud.

«Kui sa oled 20, siis on aega küll. Lapse saamine on tohutu vastutus ja kui sa selle võtad, pead jõudma seda kanda,» märkis Reet, kel tuli teadmine, et ta on lastesaamiseks valmis, kolmekümneselt.

Kui viie aastaga last saada ei õnnestunud, tekkis naisel tõsine mure ja ta hakkas oma elust eemaldama kõike halba, mis võiks rasestumist takistada ning on tänaseks läbi proovinud ka kõik, mis meditsiin suudab. Lapseootele jäämine on aga olnud raske ja ette on tulnud kibedaid raseduste katkemisi. «Kõige paradoksaalsem on see, et mul ei ole leitud ühtegi viga,» kurtis ta. «Sellise teadmisega elangi, et ma olen täiesti terve ja võimeline lapsi saama.»

Reet oletab, et kui ta oleks varem lapseteoga alustanud, siis taluks ta oma ebaõnne kergemini, sest aega katsetamiseks oleks jäänud rohkem. Alla andnud ta ei ole ja on mõelnud ka lapsendamisele.

Loe pikemalt sünnitamise edasilükkamisest ja lapsesaamisest vanemas eas värskest Anne & Stiili märtsinumbrist!

Mis vanuses on Sinu meelest kõige õigem lapsi saada ja miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles