«Õhtusöök viiele» retseptid: Gertu toidud olid lihtsad ja kodused

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gertu Kendra
Gertu Kendra Foto: Christo Neemre

Teisipäevases «Õhtusöök viiele» kutsud külalised ja staažikad konkurendid endale külla noor ja veel väga roheline shotimeister Gertu Kendra.

Gertu Kendra on õhtusöögisaate seltskonna noorim ja baarimaailmas värskeim liige. Ta on pärit Rakverest ja tuli Tallinnasse Tehnikakõrgkooli õppima tehnoökoloogiat, ehk siis saab temast keskkonnaspetsialist. Ülikooli kõrvalt töötab ta baaridaamina vanalinna baaris Labor, kus ta katseklaasidesse fantaasiarikkaid shotte kokku meisterdab. Hetkel on noore neiu suurimaks väljakutseks saada hakkama nii väsitava öötöö kui koolikohustustega. Gertu lemmikhobiks on jalgpall. Sõbrannaga koos pandi koguni kokku naiste jalgpallitiim ning siiani mängib ta Rakvere JK Tarva naiskonnas. Kui esmapilgul tundub Gertu pisut tagasihoidlik, siis tegelikult on ta päris jutukas ja ei karda sõna võtta, kui tal midagi öelda on! Tudengina lihtsaid toite valmistav Gertu jäi natuke hätta spetsiifilisemate toitude äratundmisega, kuid see-eest oli nädal talle põnevaid ja uusi maitseelamusi pakkuv!  

1.eelroog: Lavašširullid

Vaja läheb:

1 pakk lavašši

150g Rama Creme Bonjour’i maitserohelisega

2 pakki viilutatud sinki

1 pakk salatilehti

riivjuustu

Valmistamine:

Laota lavašš lauale. Määri esmalt lavaššile Rama toorjuust, seejärel aseta ühtlaselt salatilehed. Järgmise kihina aseta salatilehtedele singiviilud ja riivjuust. Keera lavašš ettevaatlikult rulli ja hoia kuni lahtilõikamiseni külmas.

2.eelroog: Caesari salat

Vaja läheb:

10 viilu saia

1 punt lehtsalatit

300g kirsstomateid

4 kanafileed

soola

pipart

Kaste:

3 sl sidrunimahla

1 purustatud küüslauguküüs

1 tl Worchesteri kastet

5 sl oliiviõli

0,5 tl sinepit

soola

pipart

Valmistamine:

Lao salatilehed kaussi ja poolita kirsstomatid. Lõika kanafilee tükkideks, prae pannil väheses õlis mõlemalt poolt kuldseks, maitsesta soola ja pipraga. Jahuta kanafileed ja tõsta salatile. Prae või rösti ahjus tükeldatud saiaviilud, jahuta veidi ning lisa sauti salatile. Kastme jaoks sega kokku kõik kompnendid ning vala kaste salatile peale.

Pearoog: Lõhe ahjukartulitega

Vaja läheb:

300g lõhefileed

1 porru

1 purk ananassitükke

100g sinihallitusjuustu

2dl vahukoort

ahjukartuleid

soola

pipart

Valmistamine:

Puhasta kalafilee luudest, lõika see 5-6cm tükkideks ja laota eelnevalt õliga määritud vormi. Maitsesta kala soolaga. Lõika porru rõngasteks ja laota ühtlaselt kalale, seejärel lisa ananassitükid ja murendatud sinihallitusjuust. Kastmeks sega kokku vahukoor ja ananassivedelik ning kalla kalale peale. Küpseta 225 kraadi juures 35 minutit. Lisandiks lõika kartulid parajateks tükkideks ning küpseta kuni need on kuldse krõbeda koorikuga.

Magustoit: Kohupiimakook

Vaja läheb:

1 pakk juubeli tordipulbrit

4 muna

400g kohupiima

4 sl suhkrut

200g hapukoort

100g võid

Valmistamine:

Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor. Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga. Puista põhja kolmandik tordipulbrist, selle peale õhukesi võitükikesi. Nüüd kalla vormi pool kohupiimamassist, teine kolmandik tordipulbrist ning ülejäänud pool kohupiimamassist. Kõige peale pane ülejäänud tordipulber ja võitükikesed. Küpseta 200° juures 30-40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja seest küps. Piilu poole küpsemise pealt, kas koogipinnal on mõni koht jahune, sel juhul pane sinna veel võitükikesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles