«Tohter Olaf» aitas inimesed sammukese lähemale elu parimale seksile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tohter Olaf
Tohter Olaf Foto: Kanal 2

Esmaspäeval alustas Kanal 2s uus meditsiiniteemaline saatesari «Tohter Olaf», kus saatejuht Olaf Suuderi eestvedamisesel räägitakse ilma valehäbita kõige olulisemast - inimesest ja tema tervisest.

Esimeseks teemaks oli see, miks inimesed seksi ei naudi. Nimelt ei ole viiendik Eesti naistest rahul oma seksuaaleluga ning ainult üks naine kümnest saab vahekorras olles alati orgasmi. Enamik inimestest ei saa seega seda, mida nad õnneks vajavad. Probleemi põhjus lihtne - naised ei tunne oma keha ning seda ei tunne ka mehed.

Miks siis on naistel väga raske jõuda orgasmini?

«See on väga raske ja komplitseeritud probleem. Lihtne on füsioloogiliselt saavutada iha, seksuaalne erutus ja jõuda orgasmini, aga inimene on tervik, et tal on keha, meel, tunded, mõtted. Need peaksid kõik olema kooskõlas ja jõudma ühel hetkel ühte kohta ning siis võib see orgasm tulla,» rääkis seksuaalterapeut Mare Pruks.

Kui inimesed üksteist puudutavad, siis tekib kehas nn õnnehormoon. Eestlane pidigi olema kõige puudutusevaenulikum inimene maailmas.

«On leitud, et puudutuste käigus tekib see hormoon ja see muudab nende elus väga palju. Nad tunnevad, et nad on seotud ja tahavad selle inimesega veel olla. Tegelikult me puudutame üksteist väga vähe,» nentis Pruks.

Naised ei hinda oma rahulolu seksuaaleluga sageli aga üldse orgasmipõhiselt.

«Väga paljud on rahul oma eluga, isegi kui nad ei saa orgasmi. Tähtis on lähedus, nauding, teise inimese tunnetamine. Tegelikult on seksiks väga palju põhjuseid - üle 150 on loetud,» ütles Pruks, kes soovitab olla seksiks avatud isegi siis, kui eelnev iha puudub.

Kindlasti peaks selgeks tegema oma keha tundlikud tsoonid ning et oma elu paremaks teha, võib seda rikastada ka külaskäiguga sekspoodi. Dildode ja vibraatorite abil saavad naised uurida, millised kohad on nende tupes kõige tundlikumad.

«Seda peab ütlema ka oma partnerile. Väga valdavalt inimesed jätavad selle koha ära, kus tuleb teisele inimesele öelda, mis sulle meeldib,» seletas Pruks.

Hea lugeja, avalda arvamust - kuidas meeldis «Tohter Olafi» avasaade?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles