Kadunud Rootsi väikelaps leiti lumest õnneliku juhuse tõttu

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi.
Lumi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

2-aastane tüdrukutrits oli pühapäeval Kesk-Rootsi lumistel väljadel kadunud olnud ligi kolm tundi, kui ta leidsid õnneliku juhuse läbi politseinikud, kes sõitsid kogemata teelt välja.

Väikelaps oli oma kodust Ljusdalis kaduma läinud paljajalu ja vaid kerges riietuses, vahendab thelocal.se.

Gävleborgi maakonna politseinik Paul Edenström ütles ajalehele Aftonbladet, et pärast lapse kadumise märkamist alustati kohe ulatuslike otsingutega, sest tundus, et tegu on eriti tõsise olukorraga. Lapse otsimiseks tõusid juba Stockholmist õhku helikopterid ning otsingutesse kaasati ka politseikoerad.  

Tüdrukuke oli pärast õega hoovis mängimist minema jalutanud. Kuidagi õnnestus tal kõndida majast kolme kilomeetri kaugusele. Juhuslikult sõitis tema lähedal kraavi politseiauto. Kui politseinikud üritasid autot kraavist välja lükata, kuulsid nad lähedusest lapse nuttu. Nad sumpasid vööni lumme, et last kätte saada.

Politseinike sõnul oli laps külmunud ja väga õnnetu, kuid ei vajanud arstiabi. Tüdruk viidi kohe koju oma vanemate juurde.

Edenströmi sõnul olid kõik väga rahul, et laps kiiresti üles leiti. Kui ka politseinikud ei oleks just lapse läheduses kraavi sõitnud, oleks ta siiski ilmselt peatselt üles leitud, sest tal oli seljas erepunane jakike, mis hakkas valge lume taustal hästi silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles