Kuidas meeldis proua Evelin Ilvese kleit vabariigi aastapäeval?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendipaar Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves
Presidendipaar Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves Foto: Mihkel Maripuu

Presidendiproua Evelin Ilves kandis vabariigi aastapäeva auks korraldatud kontserdil ja presidendi vastuvõtul moedisainer Xenia Joosti kujundatud valget kleiti. Kuidas esileedi kleit meeldis?

Presidendiproua Evelin Ilvese Facebooki lehel seisab, et valge kleidi disainis Ivo Nikkolo disainer Xenia Joost, teostas Aili Aamisepp, kleidil oleva tikandi autor on Eevi Hirvning ja kingad valmistas Voldemars Suharževskis.

Elevandiluukarva siidkleidi, mis kannab nimetust «Läänemere Teemant», vorm on inspireeritud teemandist – laienev seelikuosa ja arhitektuurse vormiga ülaosa loovad lihvitud vääriskivi silueti. Kleidi disainis on kasutatud stiliseeritud Kadrina rahvariiete mustri motiive, mis mõjub ühtviisi rahvuslikult ja modernselt. Käsitööna valminud tikandi värvipalett järgib Läänemere sinakas-hallikaid toone. Teemandile kohaselt lisab täiusliku lihvi kleidile kristallide sära, mis sulandub diskreetselt kleidi tikandisse. Kleiti täiustavad samast temaatikast inspireeritud käsitööna valminud kingad.

Kunstnik Anneli Tammik, kes valmistas Evelin Ilvese tänavused vabariigi aastapäeva ehted, on disaininud ja valmistanud presidendi abikaasa ehted viimased viis aastat. Meigi tegi Katrin Sangla, soengu autor on Hairexpressi juuksur Anneli Kangro.

Internetiinimesed on juba leidnud, et Xenia Joosti disainitud kleit, mida Evelin Ilves vastuvõtul kandis, on äravahetamiseni sarnane pulmakleidile, mis pärineb Diori 2009. aasta kollektsioonist. Vaata lähemalt SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles