Kas 27-aastane vallaline naine peaks oma suhtestaatust häbenema?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Arvestades seda, et Hiinas on valikulised abordid ja peres võib olla üks laps, siis pole selle kultuuri seksism just saladus. Sellest hoolimata teeb haiget, kui 27-aastast vallalist naist nimetatakse «ülejäägiks».

Just nii tahetakse hakata nimetama 27-30-aastaseid naisi, kes on haritud, professionaalsed ja elavad linnades ning pole suutnud omale abikaasat leida. Järeldus: nad pole ihaldusväärsed, kirjutab TheStir.

Teisisõnu, kui oled Hiinas Bridget Jonesi või Carrie Bradshaw elustiiliga naine, siis ole valmis häbi tundma ja ühtlasi ka ühiskondlikku survet, et leiaksid omale mehe.

Hiina näide võib tunduda ekstreemne, kuid tegelikkuses vaadatakse paljudes riikides viltu naistele, kes lähenevad või on juba 30. aastased ja endiselt vallalised. Ometi peame olema tänulikud, et näiteks meie riigis taolisi naisi ametlikult ei sildistata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles