Kas oled võltsis suhtes?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oleme ilmselt kõik seda kogenud: oled mõnda aega suhtes ja asjad muutuvad väga mugavaks. See on tore, kas pole? Ilmselt küll, aga millal saab mugavusest laiskus?

Hiljuti DePauli ülikoolis avaldatud uuring näitas, et üha enam inimesi väljendavad suhetes rahulolu, et varjata oma tõelisi tundeid, kirjutab suhteportaal YourTango.

Selle asemel, et oma rahulolematust väljendada või vaidlusi alustada, selgus uuringust, et inimesed eelistavad kaisutamist, käest hoidmist ja partneri hellitamist. Paarid, kes pole abielus, väljendasid petlikku rahulolu umbes kolm korda nädalas.

«Paarid kasutavad petlikku rahulolu, sest neil on negatiivsed tunded oma partneri suhtes, kuid nad ei taha end või partnerit piinlikku olukorda panna,» selgitas uuringu eestvedaja dr. Sean Horan.

Kas elame ajal, mil oleme suhetes, mis meid tegelikult ei rahulda, kuid kardame vaidlusi ja tülitsemist? Teadlased on väitnud, et selline võlts rahulolu ei pruugi tingimata negatiivne olla ja aitab suhet säilitada, aga kas see on õige?

Kuidas teile tundub, kas olete suhtes, sest see teeb teid õnnelikuks või seetõttu, et nii on mugav?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles