Pidupäevakarask

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Karron

Sadama turu perenaine Liina Karron kutsub karaskist suupisteid valmistama.

Sadama turg sai äsja aasta vanemaks ja tähistab seda täna eesti kommetele kohaselt rohke söögi ja joogiga. Karask ei mõju küll teab mis piduroana, kuid suupistelaual võiks sellega asendada nii mõnegi tikuvõileiva aluse leiva- või saiatüki.

Selleks tasub tavapärane kohev karask küpsetada laiemal ahjuplaadil. Ja kui tavaliselt maitseb karask kõige paremini ahjukuumalt killukese taluvõiga, siis suupistete tarvis tasub see enne maha jahutada, sel juhul õnnestub ruudukesteks lõikamine paremini.

Odrajahukarask riivpeedi ja köömnetega

•    2 klaasi odrajahu

•    1 klaas nisujahu

•    1 liiter Nopri hapupiima

•    1 suuremat mõõtu kanamuna

•    1 väiksem toores peet,

peenelt riivituna

•    3 sl sulavõid

•    2 sl köömneid

•    2 tl soodat

•    2 tl meresoola

•    2 tl pruuni suhkrut

Sega jahud, suhkur, sool, sooda ja köömned omavahel läbi. Lisa lahti klopitud kanamuna, sulavõi, hapupiim ja riivpeet. Sega ühtlaseks ja kalla küpsetuspaberiga määritud ahjuplaadile. Suupistete jaoks tehtav karaskitainas võiks olla ahjuplaadil kõige rohkem 1,5 cm paksuselt.

Küpseta karaskit 200-kraadises ahjus 25 minutit ja lase enne serveerimist maha jahtuda. Paku karaski peal erinevaid katteid: Sepa mahetalu ürdisõira, Kalamatsi meierei kitsejuustukange, Pärna talu suitsusinki, kalameistrite äsjasoolatud siiga – kõike seda võid täna saada ka Sadama turult. Hääd isu ja uhket pidulauda!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles