Rahvas valis iseseisvuspäeva lemmikroaks vürtsitatud veiseliha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiselihahautis koogiviljadega
Veiselihahautis koogiviljadega Foto: Jüri Seljamaa

11.-21.veebruarini korraldatud küsitluse tulemusel valisid Eesti inimesed parimaks iseseisvuspäeva piduroaks kadakamarjade ja köömnetega vürtsitatud veiseliha köögiviljadega. Kokku osales Maxima lehel läbi viidud hääletuses ligi 6000 inimest, kes valisid parima piduroa tippkoka Joonas Koppeli koostatud retseptide hulgast, mis ilmusid ka Naine24 portaalis. Valikusse kuulusid muu hulgas road krõbekamast, mustast tangupudrust, kohast, räimest.

Iseseisvuspäevale eelnevatel nädalatel said kõik huvilised hääletada kokku seitsme uudseid maitseid pakkuva piduroa vahel. Veiseliha järel said enim hääli pliinid kalamarja ja lõhetartariga ning lest sibulakreemiga. Lisaks nendele kuulusid hääletusse veel krõbe kama kohupiima ja jäätisega, must tangupuder kohaga, seenesalat musta leiva ja talusingiga ning sibulamarinaadis räimed.

Retseptid, mille vahel vastajad valiku langetasid, pani kokku Eesti Kulinaaria Instituudi liige ja OKO restorani peakokk Joonas Koppel. Kõik hääletuses osalenud piduroad pakkus Koppel välja põhimõttest, et need pakuksid uudseid maitseid, aga oleks valmistatavad kvaliteetsest kodumaisest toorainest. «Loodan, et pakutud retseptid innustavad paljusid kokkajaid sealiha ja kartuli kõrval valmistama peolauale ka üht-teist uut ja põnevat,» lisas Koppel.

Kampaania «Elagu Eesti maitsed» käigus andis Maxima kodulehel oma hääle üle 5800 inimese. Parima retsepti valikus sai kaasa rääkida 21. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles