Millistel põhjustel peaks lahkumineku peale mõtlema?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled suhtes ja tunned, et midagi on valesti? Kas oled pidevalt kaalunud minema jalutamist, kuid ikkagi partneriga jäänud? Siin on mõned nõuanded, millal oleks kõige mõistlikum suhtest lahkuda, kirjutab portaal YourTango.

1. Ta ei kohtle sind austusega. Kas partner teeb või ütleb midagi, mis teeb sulle haiget? Võime kõik ju aeg-ajalt viha või ärritusega midagi negatiivset välja pursata, aga kui oled koos kellegagi, kes pidevalt sind maha teeb, siis peaksid lahkumineku peale mõtlema.

2. Ta ei toeta personaalset arengut. Kas su partner ei toeta sinu võimalusi edukaks saada? Kas ta ei toeta sinu muutumist ning teeb maha su eesmärke ja unistusi? Ebakindel inimene võib karta, et kaotab partneri, kui partner peaks muutuma. See on justkui hirm, et partner kasvab suhtest välja. Kui ta ei toeta sinu arengut, siis võib sul tekkida lämbumistunne. Mõtle, kui sul on praegu selline tunne, kas kujutad oma tulevikku sellisena ette?

3. Ta ei austa sinu piire. Kui sa ütled talle «ei», kas ta kuulab? Kui ta ei austa su piire ja limiteeringuid, milline näeb teie tulevik välja? Kui ta sunnib sind oma piire nihutama, siis ta ei austa sind inimesena.

4. Partner ei toeta sinu individuaalsust. Kas oled end suhtesse kaotanud? Kas oled muutnud oma suhtlusviisi sõpradega, oma riietusstiili või muusikamaitset? Kui oled teise inimese eelistustesse end kaotanud ja ta ei toeta sinu isiklikke valikuid, siis astu sammuke tagasi. Mõtle taas, milline oleks teie suhe aastate pärast?

5. Sa ei tunne end temaga koos olles hästi. Tervislikus suhtes toob partner sinu parimad omadused esile. Positiivne suhtlus ja armastavad tunded panevad sind kiirgama. Kui oleme suhtes inimesega, kes meid halvasti kohtleb, siis juhtub vastupidine. Tõmbume endasse, muutume vihaseks ja negatiivseks. See mõjutab ka kõiki teisi suhteid su elus.

6. Tead, et saad suhtes vähem, kui väärt oled. Tunned, et oled enamat väärt, kuid kardad suhte lõpetada. Paljud inimesed võivad oma väärtuses kahelda ja tunda, et vääriksid paremat. Parim küsimus sel hetkel oleks: kas sa ka tahad paremat? Kui tihti oled märganud, et partner annab sama palju, kui vastu saab? Kui andmise ja saamise suhe on väga tasakaalust väljas ja sinu märkused sel teemal on jäänud vastuseta, siis oleks vast aeg astuma hakata.

7. Ta pole nõus kompromissile minema. Partneri arvates peavad asjad minema nii, nagu temale sobib või siis üldse mitte. Kas oled koos kellegagi, kes solvub iga kord, kui ei saa oma tahtmist? On aeg suureks saada ja õppida andma ning saama, sest kompromiss on suhte nurgakiviks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles