Millal on parim aeg erinevate tegevuste jaoks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Veebruari alguses ilmus autor Lesley Aldermani poolt koostatud raamat pealkirjaga «The Book of Times», mis on kokku pandud inimeste ajakasutust analüüsinud uuringute põhjal.

Mõned huvitavamad osad raamatust on need, milles autor keskendub sellele, millal tuleks teatud tegevusi teha. Sageli polegi tähtis see, kuidas midagi teha, vaid millal midagi teha, vahendab Yahoo! Shine.

Parim aeg treeninguks

Õhtul ajavahemikus 18-20. Sel ajal on kehatemperatuur kõige kõrgem, mis tähendab seda, et lihased on paindlikumad ja ka positiivne enesetunne on õhtul kõrgem. Lihastugevuse tipp saavutatakse ajavahemikus 17-21 ja ka käe ning silma koordinatsioon on õhtul teravam.

Parim aeg kokteili joomiseks

Ajavahemikus 17-18, siis toimub maksas alkoholist mürkainete eemaldamine kõige tõhusamalt. Kuid sellest hoolimata võib maksal ikkagi minna tund aega, et täielikult mürkained väljutada.

Parim aeg probleemide lahendamiseks

Kell 10 hommikul, siis on mõistus kõige terasem. Oluliste suhteotsuste langetamisel tasuks meeles pidada, et meeste ajud saavad hiljem täiskasvanuks kui naiste omad.

Parim aeg stressi vältimiseks

Südame seiskumine võib kõige tõenäolisemalt aset leida kell 7 hommikul, seega see pole parim aeg stressirohke vestluse või vaidluse jaoks.

Parim aeg rasestumiseks

Pärastlõuna, sest siis on sperma kõige elavaloomulisem.

Parim aega hambaarsti külastamiseks

Kui sa ei kannata hambaarsti juures käimist, pane aeg kirja pärastlõunaks, siis on hammaste valulävi kõige kõrgem.

Parim aeg tegemaks asju, mida sa teha ei taha

Inimesed on hommikuti rõõmsameelsemad, seega isegi arvete maksmine ei tundu sel ajal niivõrd vastumeelne.

Parim aeg elamiseks

Pärast keskeakriisi: inimesed vanused 60-70 on kõige õnnelikumad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles