«Õhtusöök viiele» retseptid: Are külvas toidud üle tšilliga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Are Tints
Are Tints Foto: Christo Neemre

Teisipäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi üliõpilaspresident Are Tints, kes ei hoidnud tšilliga kokku.

Are Tints on Viljandi Kultuuriakadeemia tudeng, kes õpib loovjuhiks. Samal ajal on ta ka üliõpilasesinduse president, seega võib Aret tihti näha liikumas kooli, kodu ja näiteks spordihalli vahel. Seal käib Are mängimas korvpalli, mida ta väga armastab. Kui korvpalli pole võimalik mängida, lahutab Are meelt võrkpalliga. Are elab Viljandi kesklinnas majas, mida jagab paljude kaaslastega. Kui teisel korrusel elab lausa kaheksa inimest, siis esimene korrus on Are ja kahe tema kamraadi päralt. Iseloomult on Are sõbralik ja jutukas ja kuigi ta elab kommuunis, nõuab ta alati korda. Seepärast toimuvad alati ühised nõupidamised, kas uus inimene sobib kommuuni elama või mitte. Sõbrad ütlevad Are kohta, et nad pole teda kordagi kurjana näinud.

1. eelroog: Kana-feta salat

Vaja läheb:

kanafilee

feta juust

tomat

kurk

paprika

punane sibul

rohelised oliivid

sidrun

Valmistamine:

Hakkida tomat, kurk, sibul, paprika. Soovi korral võib ka oliivid hakkida ja lisada (võib ka salatile lihtsalt peale panna). Tükeldada kana ja pane pannile, lisa poole sidruni mahl ja oma maitse järgi broileri maitseainet. Küpseta/hauta kanaliha parajalt küpseks. Seejärel pane kana koos pannil oleva vedelikuga jahtuma. Vajadusel tükelda feta ja lisa salatile ning kui kana on jahtunud lisa ka see (koos vedelikuga). Soovi korral maitsesta soola ja pipraga.

2. eelroog: Terav lõuatäis

Vaja läheb:

külmutatud juurviljad (Maahärra kerge supp)

tšillikaun

sibul

puljongikuubik

Valmistamine:

tükelda tšilli ja sibul. Aja vesi keema ja lahusta selles loomaliha puljongikuubik, lisa külmutatud juurviljad ja mõned minutid hiljem tšilli ning sibul. Keeda, kuni kõik komponendid on pehmed. Maitsesta soola ja soovi korral pipraga.

Pearoog: Mee ja tšilli sealiha

Vaja läheb:

sealiha

mesi

tšilli

Valmistamine:

Kuumuta mesi vedelaks ja sega sellesse tšillipipar. Masseeri mesi ja tšilli lihasse igakülgselt sisse ja pane ahju (160 kraadi). Panni põhja kalla natuke vett, et liha ei kuivaks. Küpseta pool tundi ühelt poolt ning seejärel sama palju teiselt poolt. Seejärel lõika liha parajateks tükkideks ning jäta sooja ahju rahulikult järelvalmima. Serveeri koos hautatud köögiviljadega.

Magustoit: Šokolaadi fondue

Vaja läheb:

šokolaad

vahukoor

erinevad puuviljad mida šokolaadi sisse kasta

Valmistamine:

Sulata rahulikul tulel šokolaad ja lisa sellele rahulikult segades vahukoor. Lõika puuviljad parajateks tükkideks ning serveeri vaagnal. Kalla šokolaad fondue potti ja aseta selle alla teeküünal, mis šokolaadimassi vedelana hoiab. Kastke puuvili šokolaadi sisse ja pistke suhu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles