Pidupäevapliinid kalamarjaga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pliinid kalamarja ja lõhetartariga
Pliinid kalamarja ja lõhetartariga Foto: Jüri Seljamaa

Eesti Vabariigi aastapäeva eel koostas Eesti kulinaaria instituudi liige Joonas Koppel koostöös Maximaga kaasaegseid toiduretsepte, millega saab piduliku iseseisvuspäeva laua senise süldi ja kartulisalati asemel põnevamaks muuta. Paksud pannkoogid forelli- ja siiamarja ning lõhetartariga sobivad imehästi pidulauale.

Pliinid

1 muna
80 g võid
330 g piima
2 tl küpsetuspulbrit
200 g jahu
Suhkrut, soola, pipart

Sulata või ning sega see muna ja piimaga. Teises kausis sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa see muna-piimamassile. Maitsesta soola ja suhkruga. Küpseta pannil väikesed paksud pannkoogid.

Lõhetartar, siia- ja forellimari

150 g lõhefileed
30 g ingverit
1 cl viina
70 g siiamarja
70 g forellimarja
1 sibul
Tilli
Köömneid
Hapukoort

Lõhetartari valmistamiseks võta filee ning haki imeõhukesteks kuubikuteks. Lisa ingver, 1 cl viina ning soola ja pipart. Sega ning lase külmkapis seista umbes 20 minutit. Siiamarja jaoks tee hästi peeneks pool sibulat ning haki juurde mõned oksad tilli. Sega till ja sibul ning lisa veidi röstitud ja jahvatatud köömneid. Aseta forelli- ja siiamari ning lõhetartar taldrikule, serveeri koos pliinide ja hapukoorega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles