Traditsioone austav kaasaegne tangupuder kalaga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tangupuder kohaga
Tangupuder kohaga Foto: Jüri Seljamaa

Eesti Vabariigi aastapäeva eel koostas Eesti kulinaaria instituudi liige Joonas Koppel koostöös Maximaga kaasaegseid eestimaiseid toiduretsepte, millega saab piduliku iseseisvuspäeva laua senise süldi ja kartulisalati asemel põnevamaks muuta. Must tangupuder küpsetatud kohaga on kahtlemata omapärane maitseelamus.

Must tangupuder

100 g kruupe

100 g kartuleid

1 vaniljekaun

4 viilu peekonit

1 sibul

1 küüslauguküüs

30 g võid

Soola, pipart

1 porru

Keeda kruubid pehmeks ja jahuta. Haki peekon väikesteks kuubikuteks ning sibul ja küüslauk peeneks. Sega juurde vaniljekaun ja 30 g võid ning kuumuta läbi. Keeda kartulid pehmeks, lisa 30 g õli ja 30 g piima ning valmista sellest ühtlane pudrumass. Sega puder tangudega ning maitsesta soola ja pipraga. Pane porru ahjuplaadile ning lase küpseda, kuni see muutub süsimustaks. Jahvata ning lisa tuhk pudrule.

Küpsetatud koha

4 x 125 g kohafileed

1 sidrun

Tilli

30 g võid

1 küüslauguküüs

Soola, pipart

Põltsamaa Kuldset

Prae koha pannil naha poolt ära, keera ümber ning lisa või ja 15 g tilli. Prae kuldpruuniks, riivi juurde poole sidruni koor ning maitsesta soola ja pipraga. Pane potti 15 g võid ja 50 g vett, purustatud küüslauguküüs ning 2 korgitäit Põltsamaa Kuldset. Serveeri koha tangupudruga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles