Kuidas saada hommikuse trenniga sina peale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi hommikune trenn kõlab paljudele ülemäära energiat nõudev, väidab viimane uuring, et just hommikul liigutamine aitab põletada rohkem kaloreid ning saavutada ideaalvorm kiiremini. Uuring leiab, et hommikul peaks treeninguga alustama enne hommikusööki, kuna nõnda kulutab treenija rohkem kaloreid.

Uuringu käigus paluti kaheteistkümnel sportlikul mehel hommikul trenažööril harjutusi teha, osa neist oli eelnevalt hommikusööki söönud ja teised mitte. Selgus, et see, kas enne trenni oli söödud, ei mänginud päeva jooksul isu seisukohalt mingit rolli ning tehtu ei vähendanud ega suurendanud söögiisu. Samuti selgus, et need katses osalejad, kes trenažööril olles kiirust tõstsid, kulutasid 20 protsenti rohkem rasva kui need, kes hoidsid ühtlast taset, kirjutab Women’s Health.

Kuigi mõte suuremast kaalukaotusest võib lugejaid meelitada, tuleb kõigepealt ületada iseend ja sundida end hommikul trenni tegema. Ja mis veel olulisem – sellest tuleb ka harjumus kujundada. Reastame seitse viisi, mis peaks trenniharjumuse tekkele kaasa aitama.

Maga trenniriietes. Treener Larysa Didio selgitab, et kuna T-särk ja jooksupüksid on nii ehk naa mugavad, siis sama hästi võib need magama minnes juba selga tõmmata. Nõnda ei teki hommikul ärgates kiusatust trenni edasi lükata, kuna riietumisele kuluv aeg, mil võib hõlpsasti enese liigutamise suhtes ümber mõelda, on juba säästetud.

Ärka ja naudi kohvi lõhna. Uuringud on näidanud, et kohvi lõhn äratab meid üles. Seadista oma kohvimasin ärkamisajale.

Ringuta unisena olles.  Vajuta oma äratuskell kinni ning alusta venitustega voodis olles, et suudaksid energia tööle saada. Didio soovitab järgnevat rutiini.
1. Alaseljavenitus. Kõverda oma paremat põlve ning tõsta see üle vasaku. Tõmba põlv rinnale. Korda seda teise jalaga.
2. Selgroo-ning ülakehavenitus.Siruta oma jalad välja ning käed üle pea. Venita end korralikult.
3. Põlvekõõlusevenitus.Kõverda õrnalt oma vasakut põlve ning venita oma parem jalg lae suunas. Sikuta õrnaltpõlve enda pea suunas. Korda tehtut teise jalaga.

Pane äratuskellahelinaks midagi energilist.Kui kuulad tavaliselt oma trenni tegemise ajal Rihannat või Gagat, pane helinaks oma lemmiklugu. Nõnda tunned juba esimestel sekunditel, kuidas süda kiiremini lööb.

Muuda hommikune treening harjumuseks.Kui alustad hommikuse trenniga, ära mõtle sellele, et pead seda rutiini terve elu jätkama. Pigem naudi hetke ning ürita kolm päeva järjest treeningut korrata. Nõnda saab sellest harjumus. Samuti pea meeles, et võiksid trenniga alustada juba nädala alguses, nõnda on väiksem võimalus, et lükkad eelseisvat treeningut edasi.

Alusta lühikese treeninguga. Kui mõte tunnisest trennist tekitab sinus ärevust, alusta hommikul 15-minutilise treeninguga, et siis treeningaega vähehaaval pikendada.

Tarbi vett! Kuigi hommikust trenni soovitatakse teha enne hommikueinet, joo ärgates esimese asjana vett. Aseta klaas voodi kõrvale, et sealt siis hommikuseks värskenduseks lonks võtta. See annab sulle energiat ja paneb organismi tööle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles