Eesti moedisainerid noppisid Londonis maineka auhinna

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökojas: Karl Annus, oma puidust 
painutatud prilliloomingu mustermodell, enne starti Londonisse.
Töökojas: Karl Annus, oma puidust painutatud prilliloomingu mustermodell, enne starti Londonisse. Foto: Peeter Langovits

Juba teist aastat osales Eesti British Fashion Council’i algatatud projektis International Fashion Showcase.  Tõusvaid disainitalente tutvustavaid näitusi ja installatsioone avasid Londonis kokku 27 riiki üle maailma, mille hulgast valis moeprofessionaalidest koosnev žürii võitja, vahendab Stilist. Selleks osutus Eesti moedisainerite väljapanek FreshEst presents: Ministry of Creative Affairs.

Londoni maineka kunstigalerii näitusel võib näha nelja Eesti disaineri kätetööd: Kadri Kruus (nahast aksessuaarid), Kristina Viirpalu (naisterõivad), Karl Annus (puidust prilliraamid) ja Kristian Steinberg (meesterõivad). Londoni Saint Martinsi moekooli magistrant Helen Sirbi kujundatud väljapanek kujutab audiovisuaalset jutustust, mis hõlmab liikuvaid pilte ja lavakujunduslikke elemente.

Eesti näitus FreshEst esitleb: Ministry of Creative Affairs on avatud 15.-19. veebruaril kell 12-17 Horse Hospitalis aadressil Colonnade, Bloomsbury, London.

Moeloojate loomingust inspireerituna sündis ka muinasjutuline moefilm «After Beyond», mille esmaesitlus toimus samuti näituse avamisel. 20 külmakraadiga Eesti pakases moefotograaf Indrek Arula poolt üles võetud filmil on ka unikaalne helimaastik, kus visuaalsete filmikaadrite pikslid on teisendatud elektroonilisteks meloodiateks. Vaata ka filmi teaser'it!

Teaser for short fashion film 'AfterBeyond' from Helen Sirp on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles