Mida teha, kui sa pole mingil põhjusel suuteline seksi nautima?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Su voodielu ja selle nautimist võivad takistada nii füüsilised, psühholoogilised kui ka välised faktorid. Kahjuks võivad seksuaalprobleemid tekitada suhtes tõelisi probleeme, kuidas oma takistustest üle saada?

Portaal iDiva jagab nõuandeid.

Ära tekita eneses asjatut stressi. Kõige olulisem asi on mõistmine, et vahekord peaks olema pigem lõdvestav, mitte murettekitav asi. Lõdvestu ja ära pabista liigselt. Kui miski häirib sind pidevalt, ürita mõista, mis muret tekitab. Sa peaksid lõbutsema ja oma partneriga lähedasemaks saama. Kui suudad oma stressiallika tuvastada, muutub meeleolu kergemaks ja sa suudad paremini voodis hakkama saada.

Taasavasta oma seksuaalelu. Üheks takistuseks voodielu nautimisel võib olla see, kui seksite iga kord samas asendis. Proovige midagi uut, näiteks uut asukohta või uut positisiooni. See tekitab suurema seksiisu ega lase igavusel ligi hiilida.

Nautige romantikat. Veel üks oluline takistus võib olla romantika puudumine. Üritage romantika oma suhtesse tagasi tuua. Minge pikale väljasõidule või korraldage kodus õhtusöök küünlavalgel.

Proovige rollimänge. Rollimängud on imeline moodus, kuidas oma voodiellu põnevus tagasi tuua. Võite mõlemad teeselda, et olete keegi teine või leppige kokku, kumb partneritest mõnd rolli mängib. Kasutage oma fantaasiat. Parim lahendus on mitte olla tagasihoidlik ega mängida turvaliselt, jäta oma tagasihoidlikkus magamistoa ukse taha ja proovi ühel õhtul midagi täiesti uut!

Otsige abi professionaalilt. Kui te pole võimelised oma probleeme kahekesi lahendama, minge nõustaja juurde. Terapeut aitab välja selgitada, mis on voodielu nautimisel takistuseks ja pakub omalt poolt lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles