Romi Hasa ei häbene olla eestlane Soomes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuht Romi Hasa kolis perega Soome.
Saatejuht Romi Hasa kolis perega Soome. Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Kunagine tuntud tele- ja raadiotäht Romi Hasa naudib Soomes elades turvalist pereema rolli. Naistelehe ajakirjanik küsis, kas ta pole tundnud, et eestlasi Soomes eriti ei sallitaks. Romi pole enda sõnul sellise suhtumisega kokku puutunud ja piinlik tal küll pole.

«Mu sõbranna - venelanna, kes elab Eestis – ütles hiljuti väga tabavalt: kui sa oled ise normaalne inimene ja räägid kohalikku keelt, siis ei diskrimineeri sind keegi su rahvuse pärast. Vähemalt Eestis või Soomes on see kindlasti enamjaolt nii,» märkis ta. «See «tõrjutuse» või «mittetõrjutuse» tunne on rohkem oma peas kinni.» Romile tundub hoopis, et  eestlastel on Soomes pigem usina töömesilase maine.

«Kindlasti ei ole mul piinlik olla eestlane Soomes. Pigem on kohati naljakas,» ütles ta ja pajatas loo sellest, kuidas kord pöördus restoranis tema poole kõrvallaua härrasmees ja ütles, et Romil on väga eksootiline aktsent. «Jäin juba huviga ootama, et mis ta siis pakub ka mu päritolumaaks. Tema aga jätkas: «Et siis millisest Eesti osast te täpselt pärit olete?»»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles