«Õhtusöök viiele» retseptid: Elise võttis ette keerulised toidud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elise Metsvaht
Elise Metsvaht Foto: Christo Neemre

Neljapäevases «Õhtusöök viiele» kokkas komisjonipoe Trendikas Minni noor eestvedaja Elise, kes võttis ette keerulised toidud ja tegi neid kõiki esmakordselt.

Elise Metsvaht on noor ambitsioonikas neiu, kes on üks komisjonikaupluse Trendikas Minni juhtidest. Trendika Minni stiilne sisekujundus ja eriline pakutav rõivakollektsioon on paljuski just Elise väga valiva ja kriitilise olemuse tulemus. Kriitiline on Elise ka toitude suhtes, sest ta ei armasta võõramaiseid toiduaineid ja peenutsevaid roogasid, vaid lihtsaid koduseid maitseelamusi. Elise on väga töökas neiu, kes on oma aja jaganud peamiselt tööde vahel. Suurima osa ajast veedab Elise oma poes, öötunnid mööduvad aga tihti ööklubis, kus ta teenib lisaraha baaridaamina.

1.eelroog: PÖFF ehk Boeuf a la tartare

Vaja läheb:

250g veise välisfileed

200g boeufi kastet

2 punast sibulat

3 soolakurki

3 munakollast

4 vürtsikilu

kappareid

röstisaia

1 tl suvist ürdisegu

1 sl tüümiani

Valmistamine:

Maitsesta hakkliha tugevalt soola ja pipraga. Lisa pressitud küüslauk, viie pipra segu, terav ketšup, hakitud punased sibulad, kapparid, soolakurk, vürtsikilu ja munakollased. Vormi kätega biifsteek, aseta taldrikule ja  vajuta keskele lohk. Lohku aseta toores munakollane. Kaunista hakitud punase sibula, vürtsikilu ja soolakurgiga. Serveeri röstitud või praetud saiaga.

2.eelroog: Väejuhi suutäis ehk Caesari salat kanaga

Vaja läheb:

Salat:

500g kanafileed

15 kirsstomatit

1 pall jääsalatit

saiakuubikuid

oliiviõli

küüslauku

Caesari kaste:

vürtsikilu

küüslauku

parmesani juustu

munarebu

sidrunimahla

mett

Valmistamine:

Rebi salatilehed väiksemateks tükkideks ning aseta suurele vaagnale või salatikaussi. Prae kanalõigud. Küüslaugukrutoonide valmistamiseks rebi saiaviilud tükkideks, nirista peale oliiviõli ning puista hakitud küüslauku. Pane saiad 180 kraadi juurde umber 7 min ahju. Salatikastme tegemiseks peenesta küüslauk, parmesani juust ja vürtsikilu uhmris hästi peeneks. Lisa toores munarebu, sidrunimahl, mesi, natuke soola-pipart ning vispelda/peenesta kaste ühtlaseks. Nirista vähehaaval, samal ajal kastet segades, juurde oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla kastet salatilehtedele, puista peale riivitud parmesan ning sega salat kastmega läbi. Lisa küüslaugukrutoonid, kana ja serveeri.

Pearoog: Täidetud pallid salatiga ehk Hakklihapallid vutimuna ja värske salatiga

Vaja läheb:

500g kodust hakklihasegu

2 valget sibulat

2 küüslauguküünt

120g saiapuru

1 muna

100 ml vahukoort

pipart

lüüslaugusoola

5 vutimuna

värske salat

Valmistamine:

Haki küüslauk ja sibul hästi peeneks. Lisa hakklihale, sibul, küüslauk ja muna, seejärel tükeldatud sai ja vahukoor. Maitsesta soola, pipraga. Klopi kõik hoolikalt läbi. Tainast vooli ümarad pallikesed, kuhu sisse peida vutimuna ja suru avaus kinni. Pruunista hakklihapallid pannil kuumas õlis mõlemalt poolt umbes 3 min ja tõsta sõltuvalt kotlettide suurusest 10-15 minutiks ahju järelküpsema. Serveeri hakklihapalle värske salatiga.

Magustoit: Maasikasorbett

Vaja läheb:

500g külmutatud maasikaid

20g basiilikut

1½ laimi

½ sidrunit

100g apelsinimahla

60g Monin passion fruit siirupit

piparmündilehti

suhkrut

Valmistamine:

Püreesta saumiksriga külmutatud tükeldatud maasikad ja apelsinimahl. Lisa Monin passion fruit, laimimahl, sidrunimahl, basiilik ja segage ühtlaseks massiks. Pane segu külmakindlasse kaanega nõusse ning tõsta tunniks ajaks sügavkülma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles