Kas Facebook võib olla su suhet lõhkumas?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval on keeruline vältida sotsiaalvõrgustikku Facebook. Kas oled tõeline internetisõltlane, külastad internetti vaid aeg-ajalt või oled oma kontot sotsiaalvõrgustikust kustutamas, küsimus on ikka sama - kas Facebook mõjub su suhtele halvasti?

Portaal iDiva.com toob mõned näited, kuidas sotsiaalvõrgustik võib suhtele karuteene teha.

1. «Kontrollite» pidevalt üksteise kontosid

See on esimene märk, mis viitab sellele, et asjad pole korras. Ühel teist võivad olla teatud kahtlused või pole üks teist lihtsalt võimeline teist usaldama. Isegi siis, kui teil on kogemusi petmise või valetamisega, pole tarvis oma partneril pidevalt silma peal hoida. Kui tahad millestki rääkida, tee seda, mitte ära kontrolli pidevalt oma partneri tegemisi sotsiaalvõrgustikus.

2. Üks teist on liialt avameelne

Olgu põhjuseks soov teistes kadedust tekitada või lihtsalt veidi uhkustada, võib liigne fotode lisamine ja pidevalt oma staatuse muutmine mõjuda negatiivselt. Pulmad, mesinädalad, rasedus, beebi, perekondlikud väljasõidud... leppige partneriga kokku, kui paljut on normaalne avalikkusega jagada.

3. Oled küsinud partneri salasõna, kuid ta on keeldunud

Pole mingit põhjust, miks partnerid peaksid omavahel jagama salasõnu või muud taolist infot. Isegi kui olete väga lähedased, ei kasuta te ju sama hambaharja. Sama reegel kehtib ka salasõnade puhul.

4. Eelistad partneriga ajaveetmise asemel olla Facebookis

Mitmete uuringute kohaselt eelistavad paljud inimesed Facebooki seksile. Kui oled üks neist inimestest, peaksid sellest oma partneriga rääkima ning analüüsima, miks teie ühine aeg pole sinu jaoks enam nii huvitav.

5. Partner uurib erinevate «sõprade» kohta

«Kes see kutt on?», «See tüdruk paistab tuttav...» - alguses on sellised asjad armsad ja vastuvõetavad, sest see näitab, et sa tunned partneri elu vastu huvi, kuid liigne uurimine võib muutuda tüütuks. Kui sa pead teadma, küsi korra... ja nii neutraalsel toonil kui võimalik. Kui partner põikleb vastuse andmisel, ütle talle, mis sind häirib. Või jäta see teema rahule.

6. Minevik tõstab oma koledat pead

Kõigil on minevik, isegi «heal» naabripoisil/tüdrukul. Mida kiiremini seda tunnistad, seda parem. Kui sina või su partner on oma eksiga Facebookis sõber, ei tähenda see, et ta kohe eksiga voodisse läheks. Selle asemel, et vihane olla või oma peas erinevaid lugusid välja mõelda, räägi oma partneriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles