Ilu-lounge’i sõbrapäeva eri: Lauri Pedaja ja Grete Riim jagavad hindamatuid valentinipäeva ilunippe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Pedaja ja Grete Riim
Lauri Pedaja ja Grete Riim Foto: Jelena Rudi

Armsad sõbrad! Nuputasin kaua, millist ilulugu teile sõbrapäevaks «kinkida» ja siis see tuli, tipa-tapa, ise minu juurde - «Stiilipäeviku» salvestustest tuttava, hea tiimikaaslase Lauri Pedaja ja tema imearmsa elukaaslase Grete Riimi näol. Ilus ja harmooniline paar oli minu palvel lahkelt nõus oma ilusaladusi meiega jagama.

Jumestuse tegin seekord Gretele mina, aga tean, et ta saab sellega ka ise sama hästi hakkama. Kui Lauri päralt on selle paari soengumaailm, siis Grete on moemaailmas vägagi kodus. Lugege ja vaadake, milliseid ideid nad pakuvad, et sõbrapäeva romantilisel kohtingul 5+ välja näha.

Kommenteerib Lauri

Soeng

Gretele soenguid tehes lähtun ma loomulikult 100 protsenti tema soovidest ja tahtmistest ning üritan natukene ka enda arvamust peale suruda, kuigi see on keerulisem kui raketiteadus. Mulle on alati meeldinud, kui Gretel on juuksed krunnis või muul moel kinni, kuna see toob tema ilusa lõuajoone ja näoprofiili esile.

Iga õnnestunud soengu aluseks on ilusti puhtaks pestud pea. Krunnide ja muude patside puhul on hea, kui pärast pesu pannakse ka palsamit, kuid keerukamate ja detailsemate soengute puhul ei ole see soovitatav, kuna juuksed muutuvad libedaks ja soeng võib keset üritust laiali laguneda. Ilmselt ei soovi seda keegi.

Selleks, et soeng tehniliselt ilusti õnnestuks, on vaja osavaid näppe ja häid vahendeid. Osavaid näppe ma kellelegi anda ei saa, kuid võin soovitada mõnd vahendit, mis võiksid naistel kodus olemas olla.

Ilusa krunni saavutate kindlasti siis, kui kasutate selleks toodetud krunnitäidet. Oma loomuliku loki väljatoomiseks kasutage kindlasti spetsiaalseid lokivõimendeid. Minu isiklik lemmik on Tigi curl rock lokikreem, mida tuleb panna niisketesse juustesse ja lasta neil lihtsalt kuivada või kuivatada difuuseriga. Lõppviimistluseks võib kasutada ka lokipihusteid, mis töötavad ühtlasi ka lakina.

Kui olete endale lihtsalt lokid pähe keeranud, kas siis rullidega, papiljottidega, tangidega või sirgendajatega, siis soovitan kasutada kindlasti tugevaid juukselakke, mis teie suure vaevaga saavutatud lokid ka terveks õhtuks fikseerivad.

Kindlasti peaks olema kodus tugeva laki asemel ka üks kergem lakk, mida saate kasutada nn protsessi käigus silumiseks või õrnalt fikseerimiseks.

Unustage kõik geelid ja rasvased vahad - need on praeguseks juba ajalugu. Ajaga on peale tulnud väga palju uusi ja veel paremaid viimistlusvahendeid. Minu isiklike lemmikute hulka kuuluvad pastad ja mudad. Nimetused on küll kummalised, kuid neid tasub katsetada.

Isiklikult soengute puhul ma eelistan minimalistlikke lahendusi. Sädelev lakk ja kõrged tupeeringud ei ole enam just kõige lahedam asi, mida endale pähe «keevitada».

Töökäik

Tegin keskele lahu. Kuklasse tavalise patsi. Krunnitäidis paika, patsikumm peale, ülejäänud juuksed ümber krunni. Veidi lakki, nipet-näpet sättimist kõrvade juurest ja kümne minutiga ongi soeng valmis.

Poisipeade puhul on oluline, et kasutataks õigeid viimistlusvahendeid. Jah, kogu võlu peitub selles. Minu isiklik lemmik on Tigi matte separation workable wax. See vahend ei tee juukseid rasvaseks ja on taasvormitav, kuid samas hoiab piisavalt tugevalt.

Kui kasutate palju viimistlusvahendeid, siis kindlasti peaks üle kahe nädala pesema juukseid süvapuhastava šampooniga, kuna muidu ladestuvad vahendid juustesse ning lõpuks on need väsinud ja sorgus. Pole neil ei vormi ega sära.

Kommenteerib Grete

Riietus

Pole kindlalt nippi, mille järgi mina või Lauri kostüümi selga saame. Lauriga on lihtne – kitsad püksid jalga, kirsad alla, pintsak peale, kikilips ette ja valmis ta ongi.

Minuga on aga veidi raskem. Hindan naiselikkust, kuid samas mugavust ning neid kahte on vahel ühte patta päris keeruline paigutada. Sõbrapäeval tuli mulle appi Bykink, mis on minu alles hiljutine avastus. Tegu on alles jalgu alla saava Eesti disaineri riidebrändiga, mille tooteid saab endale muretseda Zerost või ettetellimisel Facebookist.

Arvan, et parim riietus sõbrapäeva õhtusöögile on tütarlapselik pitskleit minimalistlike ehetega. Piisavalt pilkupüüdev, kuid mitte kunagi liiga ülepakutud.

Värvidest eelistan burgundy-punast, smaragdrohelist ning aegumatut musta. Ideid, mida, kuidas ja millal kokku sobitada, saan ma üldjuhul linna peal silmi lahti hoides aga ka erinevatest blogidest.

Jumestus

Mis igapäevast jumestust puudutab, siis üldiselt peidan ära väsinud silmaalused, värvin kulmud ning lisan värviks veidike põseruuži. Hommikuti hindan und, mitte peegli ees eputamist.

Kui on tegu aga väljamineku või valentinipäeva õhtusöögiga, siis muidugi näen enda kallal rohkem vaeva. Minu puhul töötab alati klassikaline lainerijoon ning punased huuled. See meik mõjub ning on ka suhteliselt lihtsasti teostatav. Siinkohal kasutaksin kulunud, kuid tabavat väljendit – less is more (vähem on rohkem – toim.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles