«Õhtusöök viiele» retseptid: vaata, mida hõrku pakkus Daire!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daire Freiberg
Daire Freiberg Foto: Christo Neemre

Kolmapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi A.G.A.N disainikaupluse juht Daire Freiberg.

Daire Freiberg on A.G.A.N'i kaupluse üks omanikest ning tema südameasjaks on erinevate Eesti disainerite loomingu tutvustamine ja müümine. Nagu koostööpartner Külligi, on ka Daire elukutse hoopis muu valdkonnaga seotud, nimelt on ta meditsiinilise haridusega ning ta on 12 aastat töötanud erinevate haiglate intensiivraviosakondades. Dairel on kolm last, kellest vanim on juba täiskasvanu, kuid kaks pesamuna on armsad kolmeaastased kaksikud, kellele kulub enamus hoolitseva ema töövälisest ajast. Daire armastab oma tööd ja on valmis palju vaeva nägema, kuid edu ja karjääri nimel ei ole ta siiski nõus jätma tähelepanuta oma perekonda – töö on ta elus siiski number kaks ja perekond hoiab absoluutset esikohta.  

1.eelroog: Kuivatatud ja vinnutatud salat rucolaga ehk Ruccola salat vinnutatud liha ja päikesekuivatatud tomatitega

Vaja läheb:

kimp rucolat

vinnutatud liha

päikesekuivatatud tomateid

mozzarella juustu

kirsstomateid

parmesani juustu

Valmistamine:

Laota rucola taldrikule. Lõika kirsstomatid pooleks ja aseta rucola peale. Seejärel tükelda mozzarella juust ja päikesekuivatatud tomatid ning pane kõik koos vinnutatud lihaga taldrikule. Riivi peale parmesani juustu ja kaunistuseks balsamico kastet.

2.eelroog: Sinine-punane pirukas ehk sinihallitusjuustu ja päikesekuivatatud tomatitega pirukas

Vaja läheb:

pärmi-lehttainast

sinihallitusjuustu

päikesekuivatatud tomateid

Valmistamine:

Rulli tainas suureks ruuduks. 1/2 osa kata tükkideks lõigatud sinihallitusjuustu ja päikesekuivatatud tomatitega. Kata pirukas ülejäänud tainaosaga ja mulju kahvliga küljed kokku, et need küpsedes lahti ei läheks. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15minutit.

Pearoog: Vürtsikas Tom Kha-laadne supp

Vaja läheb:

Tom Kha supisegu

purk oliive

purk seeni

kanaliha

vähisabasid

kirsstomateid

Valmistamine:

Pane supisegu keema. Lisa tükeldatud kanaliha, pooleks lõigatud kirsstomatid, seened, oliivid, vähisabad ja lase keeda umbes 10 minutit, või kuni kanaliha on pehme.

Magustoit: Toorjuustukook maguspiima ja toormoosiga

Vaja läheb:

50g võid

0,5 pakki Selga kondenspiimamaitselisi küpsised

600g toorjuustu

1 purk kondenspiima

3 muna

Valmistamine:

Purusta küpsised, lisa sulatatud või, sega läbi ja pane koogivormi põhja. Suru põhi tihedaks. Vahusta toasoe toorjuust, lisa ükshaaval (toasoojad) munad, sega ja kõige lõpuks lisa kondenspiim. Vala koogi sisu koogipõhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus 70 minutit. Juustukook armastab küpseda tavapärasest niiskemas keskkonnas, mistõttu aseta küpsetamise ajaks ahju ka veega täidetud anum. Lase koogil esmalt ahjus jahtuda (lülita ahi välja ja jäta uks paokile) ning pärast toatemperatuurini tahenemist hoia kooki külmkapis. Kook maitseb kõige paremini järgmisel hommikul külmkapist võetuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles