«Õhtusöök viiele» retseptid: Irma katsetas põnevate roogadega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irma Smitt
Irma Smitt Foto: Christo Neemre

Teisipäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Changeroomi perenaine ja TV3 grimeerija Irma Smitt.

Irma Smitt on särtsakas naisterahvas, kes tegeleb kasutatud riiete vahetusteenust pakkuvas poes Changeroom. Tegu on erilise kontseptsiooniga, mille puhul saab poodi tuua mõne oma kasutatud riideeseme ja vahetada selle mõne teise poe valikus oleva vastu, vaja on lihtsalt maksta vahendustasu 6 eurot. Irma tegevus taaskasutusäris sai alguse suuresti tänu sellele, et põhitöö ja pikalevenivad töönädalad kurnasid ja kokkuvõttes ka lihtsalt ammendasid ennast. Irma on tegelenud aastaid inimeste meikimise ja jumestamisega, seda nii televisioonis kui teatris. Samuti on ta ise mitmeid kordi näitlejana ekraanile sattunud. Kuigi suurema osa Irma ajast võtab hetkel Changeroom, ei taha ta kätt rooste lasta ka jumestajana ning käib meigikunsti TV3 uudistetegijate peal ikka usinalt harjutamas.

1.eelroog: Läänemere laevuke

Vaja läheb:

rukkileiva korvikesed

24h kerges äädika-õlilahuses seisnud kilud

munad

või

pipar

sool

küüslauk

roheline sibul

Valmistamine:

Pane blendrisse munad, või, maitseained ja sega korralikuks püreeks ja täida sellega rukkileiva korvikesed. Viiluta kilud, torka koos hambatikuga püreesse. Kaunista korvikesed  rohelise sibulaga.

2.eelroog: Spinati-peedi salat kitsejuustuga

Vaja läheb:

kitsejuust

keedu- või konserveeritud peet

spinat

oliiviõli

balsamico

küüslaauk

mesi

Valmistamine:

Sega kokku oliiviõli, balsamico, küüslauk ja mesi. Pane peedid sinna sisse ja hoia vähemalt 3 tundi. Kuumuta peedisegu väheses oliiviõlis. Pane spinat suurde kaussi ja vala peale kuumutatud segu. Sega kergelt läbi ja kõige viimas tükelda peale kitsejuust.

Pearoog: Kalkunisteik grillitud spargli ja tomatiga

Vaja läheb:

kalkunisteigi viilud

jahu

muna

pipar

sool

spargel

kobartomat

küüslauk

sidrun

oliiviõli

tüümian

lavašš

Valmistamine:

Kuumuta oliiviõlis 2-3 küüslauku. Pane ühte suurde kaussi spargel ja kobartomat, pigista peale sidrun ja lisa tüümian. Prae spargel ja kobartomat oliiviõlis, hauta õrnal tulel kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta kalkunisteigid soola ja pipraga ning tao haamriga õhemaks. Kasta haamerdatud kalkun esmalt jahu, siis muna sisse. Paneeri oliiviõlis kuni steigid on kuldkollased. Lavašši tegemiseks kasta küpsetuspaber kraani alt läbi ja pane lavašš selle peale. Maitsesta ohtralt oliivõli ja tüümianiga. Pane 10-15 min ahju. Serveeri pearoa kõrvale.

Magustoit: Maasika-hapukoorekook toormoosiga

Vaja läheb:

Kook:

maasikaid

400g hapukoort

3 muna

jahu

küpsetuspulbrit

piima

suhkrut

soola

võid (või õli)

Kokteil:

¾ l piima

külmutatud või külmutamata marju

suhkrut

jääd

Valmistamine:

Klopi 1 muna võiga, lisa 1/4 klaasi suhkurt ja näpuotsatäis soola, sega läbi. Kalla juurde 1,5 klaasi jahu ning 1 tl küpsetuspulbrit. Viimasena kalla juurde pool klaasi piima. Sega tainas ilusti läbi ja kalla küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Aseta taina peale marjad. Katteks pane mikserisse 2 muna, ca 1/2 klaasi suhkrut ning vahusta. Seejärel lisa kattesse suur pakk hapukoort ning vahusta veelkord omavahel kokku. Vala segu koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 45 min. Kokteiliks pane blenderisse marjad, jää, 1/4 klaasi suhkrut ja 3/4 pakki piima

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles