Lastehoius haigestusid kõik lapsed ja kasvatajad

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haige laps.
Haige laps. Foto: Panther Media/Scanpix

Ühe Tallinnas tegutseva lastehoiu juhataja kinnitas, et möödunud nädalal tuli esimest korda ette olukord, kus haigestunud olid kõik lapsed ja kasvatajad. Terviseameti kinnitusel on haigestumus kõrge, aga olukord päris tavapäratu ei ole. 

Tallinnas tegutseva lastehoiu juhataja kinnitusel tuli eelmisel nädalal ette olukord, kus kõik lapsed ja ka töötajad olid kodus haiged. «Sellist aastat ei olegi olnud,» tõdes juhataja. Lastesõim oli täiesti tühi kahel päeval. Veel kahel päeval oli sõimes vaid üks-kaks last.

«See nädal on jälle lapsed tagasi, täna oli näiteks kuus last,» rääkis juhataja. Muidu on lapsi sõimes 16. Lisaks töötab täiskohaga kaks kasvatajat, kellel on asendajad. «Eelmisel nädalal haigestusid ka asendusinimesed,» rääkis juhataja, kelle kinnitusel on sümptomiteks kõrge palavik, osal juhtudel köha ja jube nohu. Mitu last on köhaviirusega hädas juba novembri lõpust.

Eelmisel nädalal püsis terviseameti avalike suhete juhi Iiris Saluri sõnul haigestumine samal tasemel kui üleeelmisel nädalal. Arstide poole pöördus gripi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustega üle 8500 inimese.

Terviseameti andmetel liigub Eestis kolm gripiviiruse tüüpi: A gripiviiruse alatüübid A(H1N1) ja H3N2 ning B gripi viirus.

«Haigestumine on praegu suhteliselt kõrge, aga päris tavapäratu see olukord ei ole,» kinnitas Saluri, kelle sõnul on pärast seagripilainet olnud haigestumine paar aastat madal ja nüüd jällegi veidi kõrgem.

«Kui on suletud kollektiiv ja kui üks haige inimene seal sees, siis ei üllata, kui kõik jäävad haigeks. Sellepärast tuleb haigena kodus püsida,» rõhutas Saluri, kelle sõnul põeb mõni laps viirusnakkust kergemalt ja siis viiaksegi laps kollektiivi. «Mõni teine laps saab viiruse ja põeb raskemalt,» lisas Saluri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles