«Õhtusöök viiele» retseptid: Külli läks kergema vastupanu teed

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Iste
Külli Iste Foto: Christo Neemre

«Õhtusöök viiele» uue nädala avasaates võõrustas külalisi A.G.A.N komisjonikaupluse juht Külli, kes enda sõnul ei ole väga hea võõrustaja ja läks nii mõnegi toidu puhul kergema vastupanu teed.

Külli Iste on hakkaja naisterahvas, kes on A.G.A.N komisjonikaupluse üks omanikest. Kuigi hariduselt on ta lõpetanud hoopis TÜ Õigusteaduskonna ja töötanud 9 aastat notaris, vahetas ta julge sammuna mõni aeg tagasi töö kesklinna mainekas notaribüroos hoopis kasutatud rõivastega kauplemise vastu. Oma sportliku mineviku koha pealt jääb Külli üpriski tagasihoidlikuks, kuid tegelikult on tal häid tulemusi ette näidata kuhjaga. Ta on mänginud üle 20 aasta sulgpalli, muuhulgas esindanud Eestit rahvusvaheliselt. Kaheksa aastat tagasi hakkas Külli mängima squashi, seejärel natuke tennist ja lõpuks neid alasid koondavat racketloni, mille neljakordne Eesti meister ta on! Praeguseks on Külli ellu jäänud sport vaba aja veetmise eesmärgil – tervisesport nagu ta ise ütleb. Tööst üle jääv aeg kulub sõpradele ja nendega vaba aja veetmisele.

1.eelroog: Juustuvalik puuviljadega

Vaja läheb:

tomatijuustu

basiilikujuustu

köömnetega juustu

kitsepiimajuustu

Amsterdami juustu

sinepi-mee kastet

pirne

oliive

viinamarju

melonit

Valmistamine:

Võta juustud külmkapist välja umbes tund aega enne serveerimist, et nad oleksid toatemperatuuril. Lõika paraja ampsu suurusteks kuubikuteks kõik juustud, melon ja pirn. Lisa viinamarjad ja oliivid. Kõrvale serveeri sinepi-mee kastet.

2.eelroog: Penne salat

Vaja läheb:

pakk pennesid

parmesani juustu

kirsstomateid

päikesekuivatatud tomateid

basiilikut

küüslauku

2 spl pestot

õli

pipart

soola

Valmistamine:

Keeda penned, riivi parmesani juust, tükeldada tomatid ja sega kõik kokku. Kastme valmistamiseks purusta küüslauk, lisa pesto, natuke õli, maitsesta soola ja pipraga. Sega salat läbi ning kõige lõpuks lisa juurde tükeldatud basiilik.

Pearoog: Vürtsikas tomatipüreesupp

Vaja läheb:

sibulat

küüslauku

porrulauku

2 purki tükeldatud tomateid

1 pakk tomatipastat

3 dl vett

1 puljongikuubik

1 karp merevaiku

tšillikastet

sinihallitusjuustu

Valmistamine:

Prae poti põhjas läbi sibul, küüslauk ja porru. Lisa juurde tomatipasta, tükeldatud tomatid, vesi ja puljongikuubik. Keeda vaiksel tulel ca 10 min ja lisa merevaik. Püreesta supp saumiksriga. Serveeri koos hallitusjuustuga.

Magustoit: Pavlova tort

Vaja läheb:

1 besee põhja

1 pakk vahukoort

suhkrut

värskeid maasikaid

Valmistamine:

Vahustada vahukoor suhkruga. Kata Pavlova tordi beseepõhi vahukoorega ja kaunista maasikatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles