Miks on sügav uni oluline?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Magamine pole sama, mis puhkamine. Magamine on füüsiline olek, puhkamine aga vaimne.

Liiga tihti juhtub, et magatakse, aga ei puhata. Lebad voodis, kuid ei tunne end hommikul üldse värskena. Öösel mõtled kõigile asjadele, mis päeva jooksul tegemata jäid ja oled ootusärevuses nende asjade pärast, mis sind järgmisel päeval ees ootavad, kirjutab GalTime.

Su aju ei lülita end välja, see läheb vaid neutraalsesse olekusse, sest vajutad pidevalt «tegemata asjade nimekirja» gaasipedaali ning käivitad mootorit täpselt sel ajal, kui peaksid end välja lülitama.

Sel hetkel tuleta endale meelde, et kõik tegemata teod ootavad sind ees ka järgmisel hommikul. Kõik asjad, mida päeva jooksul ei suutnud saavutada, ei lähe täide ka öösel nendele mõeldes. Oled töökam, tootlikum ja lõõgastunum, kui unustad magamise ajaks kohustused ja võtad asju ette ühekaupa.

Kui lähed täna õhtul voodisse, ära võta teki alla kaasa muresid tegemata tegude pärast ja hinda rahu, vaikust ja tunnet, mis tekib tõelisest puhkamisest ning ära homme hommikul värske ja eesmärgikindlana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles