Vürtsituba vanalinnas

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jätkub kolmele sööjale: Taboola-kana.
Jätkub kolmele sööjale: Taboola-kana. Foto: Britt Rosen

Eestimaises pakases kuuma Araabiat järele aimata pole kuigi lihtne. Kui aga restorani pererahval süda soe ja toidud vürtsitulised, ei tundugi päikesemaa nii kaugel.

Araabia- ja indiapärane köök, kuulutab Magnuna restorani silt Tallinna vanalinnas, üpris Linnateatri lähedal. Mõtleme, et uurime asja, sest hilisel õhtutunnil, kui teatris käidud, ei pruugi ju iga restorani kokk enam näljaseid külalisi nii väga oodata.

Seal on vastupidi. Ukselt kutsub meid laia naeratusega sisse tumedat verd meesterahvas ja juhatab lahkelt lauda. Tema on alžeerlane, nagu ka kokk, kes avatud köögis sööjate silme all askeldab. Omanik olevat egiptlane, selgitab ettekandja pärimise peale – eesti keeles, muide. Tervituseks toob ta maja poolt lauda pitsikesed mangolassi, jogurti ja mangomahla seguga.

Söögituba on õdus, araabiapäraste ilustustega, taustaks mängib eksootiline estraad. Alustuseks tellime idamaist leiba naani, eelistades selle küüslauguga varianti (2,50 eurot) – erakordselt mure ja maitserohke, rohekas dipikaste selle kõrval lisab suutäiele särtsu. See on nii hea, et tellime ühe vaagnatäie veel.

Tegelikult on see viga, sest see, mis järgneb, paneb kõhu mahutavuse vastu ööd tõsiselt proovile. Ehkki ettekandja hoiatab, et mõned portsjonid on nii suured, et jätkub kahele, tundub ikkagi, et tahaks võimalikult palju idamaiseid maitseid ära proovida.

Kui seltskonnas palub keegi mahedamat maitset, ei öelda sellestki ära ja timmitakse roog just selliseks, kui kunde soovib. Igatahes jätkub Taboola-kanast (15,70 eurot) vabalt kolmele ja see maitseb taevalikult – kanatükikesi on filotainas küpsetatud koos maitsetaimede, köögiviljade ja juustuga ning tulemus on mõnusalt mahlakas.

Kõrvale pakutakse kartulit ja värsket majasalatit. Et kõht on triiki täis, suudame ülejäänut vaid mekkida. Lambasalat (9,60 eurot) on lihtne, ei midagi peale liha, värske salati ja eksootiliste maitseainete. See-eest tummine lambasupp kuskussiga (5,60 eurot) on midagi sellist, mis toob Lähis-Idas käinutele täie ehedusega meelde sealsed lõhnad ja maitsed.

Magusast ei suuda mõeldagi, kuid rohelise tee (1,50 eurot) proovime ära: see on peaaegu läbipaistmatu keedus, kus kardemon hulbib sees – tõesti, justkui neelaks tuld ... Mida aga tähendab Magnuna, sellest ei saagi me sotti.

Menüüst

Tšillilammas 14,20 eurot

Kreemjas pähklikana 11 eurot

Apelsini-õunakarri 9,20 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles