Ilu-lounge: looduskosmeetika võidukäik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cathy Tullkvist
Cathy Tullkvist Foto: Erakogu

Paljud on ehk märganud, et mahetoit kogub aina enam populaarsust ja samuti on tohutult kasvanud huvi ökokosmeetika vastu. Eks selle tingib inimeste teadlikkus, et puhas toit ja kosmeetika on meie tervisele kõige parem ning ei tekita nii palju kõrvalmõjusid ja allergiaid.

Nii nagu meie esivanemad, nii pöörduvad ka tänapäeval inimesed tagasi looduse poole, et sealt abi saada. Kosmeetikatööstus on muutunud palju nahasõbralikumaks ja kasutatakse rohkem ainult naturaalset toorainet. Olen ise juba aastaid kasutanud ja katsetanud erinevaid looduskosmeetika tooteid ning soovitan neid proovida eriti neil, kel tundlik või allergiline nahk. Loomulikult ei jõua ega peagi katsetama enda peal sadu erinevaid tooteid, piisab kui leiad sobivad ja aeg-ajalt vahetad neid, kui nahk mõnest tootest tüdineb.

Mõned minu praegused lemmikud

Universaalne õli - Leonor Greyl magnoolia õli. Sobib meigi mahavõtmiseks ja on tõhus  pärast päevitamist või raseerimist, kui nahk on natuke ärritunud ja punane. Mõjub kiiresti rahustavalt ja jätab nahale meeldiva aroomi, sobib nii näole kui kehale.

Näokreem – Tautropfen. Amalur El Oro Del Inca (inkade kuld) on rikkalik näokreem, milles on kasutatud sajanditevanust iluretsepti igavese nooruse säilitamiseks. Ökoloogiliselt puhas tooraine on korjatud maailma kõige puhtamatelt aladelt. Väärtuslikud taimsed õlid nagu rebasheina õli, makadaamiapähkliõli ning sheavõi tõstavad naha elastsust ja seovad nahas niiskust. Kreem toetab naharakkude uuenemist, lükates edasi vananemisprotsessi.

Silmakreem - L´Atelier des Délices Eye contour Youth silmaümbrusgeel annab kohese pinguldava efekti, sisaldab rikkalikult kortsukesi siluvaid ja hooldavaid aktiivaineid. Lisaks orgaaniline aaloe niisutab ja taastab silmaümbruse noorusliku sära.

Juukseõli -  Macadamia Natural Oil Healing Oil Treatment on raviomadustega juukseõli. Ideaalne hooldus kuivadele, kahjustatud, värvitud juustele. Toode imendub hetkega juuksekarva. Juuksed muutuvad säravaks ning kergesti hooldatavaks.

Palusin kommentaari ka tuntud modell Cathy Tullkvistilt, kes kasutab samuti nahahoolduseks ja meikimiseks looduskosmeetikat.

«Kasutan Ameerika mineraalkosmeetikat GloMinerals ja seda just sellepärast, et tooted on rikastatud tugevatoimeliste antioksüdantidega, A-,C-,E-vitamiinide ja rohelise tee ekstrakti seguga. Nii kaitseb ja toidab meik nahka samal ajal seda kattes ja kaunistades,» selgitas Cathy. «Glo värvipalett on väga rikkalik, mistõttu võid alati leida endale midagi uut ja põnevat! Minu lemmikud on muidugi huuleläiked ja pintslid, mis muudavad meikimise kümneid kordi tõhusamakas ja paremaks.»

Cathy soovib, et Eestis täieneksid Glo tooted ka nahahoolduse tarbeks, sest nende innovatiivsus ja maailma dermatoloogide kiidusõnad tõstavad tema meelest usaldust ka selles osas.

«Nahahooldusest olen hiljuti avastanud Prantsuse sarja Darphin nahahooldustooted, mis samuti on looduslikud ja meditsiiniliselt tõhusad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles