Lugeja küsib: kas kihiliste küünte korral aitab erilakk või on vaja mingit ravi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünte hooldus.
Küünte hooldus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

«Mu küüned lähevad mitmekordseks, kihiliseks. Kas peaksin kasutama mingit erilakki või on vajalik ravi?» soovib lugeja teada.

Vastab küünetehnik Angela Anton Mereneid Salongist.

Küünte kihistumine on üldiselt märk küünte liigsest kuivusest. Mõjutajaks võib olla palju tegureid, nii väliseid kui sisemisi. Väliselt näiteks külmad ilmad, liigne veega kokku puutumine, kuiv õhk jne, sisemiselt aastaajast tingitud vitamiinide puudus vm.

Spetsiaalset kihistumise vastast ravilakki ei ole, aga kindlasti tuleks kihistuv osa ettevaatlikult ära viilida ja seejärel kohe küüned küüneõliga õlitada. Õhtuti teha sügavniisutavaid kätemaske ja kindlasti jälle õlitada. Kui on märgata uut kihistumist, tuleks protseduuri korrata. Küüned tuleb seni hoida lühemad. Nõude pesemisel kasutada kindlasti kaitsvaid kindaid ja pärast käte pesemist kreemitada käsi.

Õues võiks käsi kaitsta soojad kindad. Kindlasti aitaks ka korra või paar külastust maniküüri juurde, kes eemaldab kihistuvad küüneosad ja pakub näiteks mõnda sügavniisutavat hooldust kätele. Peale hooldust võib küüned katta küüsi kaitsva ravilakiga.

Vitamiinide osas soovitan konsulteerida perearstiga.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles