«Õhtusöök viiele» retseptid: Laura võlus külalisi magustoiduga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Tõnisson
Laura Tõnisson Foto: Christo Neemre

Neljapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Aarde Villa kokk Laura Tõnisson.

30-aastane Laura Tõnisson on ideaalne koduperenaine. Ta on lõpetanud Põltsamaa Ametikoolis koka eriala, kuid ei läinud erialasele tööle vaid pühendas kümmekond aastat oma elust kodule, abikaasale ja kahele lapsele. Nüüd on Laura taas ametis kokana ja töötab otse Peipsi järve kaunil kaldal seisvas Aarde Villas. Laura ise ütleb enda kohta, et on kohutav kodukana ja muretseja, kes hakkab paanitsema kohe kui kaotab sideme oma väikeste lastega. Lisaks kodule armastab Laura üle kõige saunas käia, seal suudab ta veeta 4-5 tundi järjest ja ära ei põlga ta ka jääkülma veega tiiki hüppamist.

1.eelroog: Singi-juustrull «Tagurpidi»

Vaja läheb:

juust

muna

sink

kaste

viinamari

kirsstomat

Valmistamine:

Löö munad kaussi ja klopi lahti. Lisa riivjuustu, laota segu pannile ning lase ahjus pisut küpseda. Purusta sink köögikombainis ja laota juustule. Keera rulli ja pane veidikeseks ajaks pressi alla.

2.eelroog: Kaluri nauding

Vaja läheb:

Peipsi koha filee

porgand

sibul

kartul

maitseroheline

Valmistamine:

Pane kalad tervelt vette keema. Tükelda sibul ja ribasta porgand ning hauta pannil. Tõsta kalad potist ja tükelda need näppude vahel. Kurna leem. Pane komponendi potti keema, maitsesta.

Pearoog – Tuline kanakints

Vaja läheb:

kanaliha

porgand

majonees

roheline jalapeno

sektorkartul

hapukoor

marineeritud Peipsi sibul

roheline sibul

kuivatatud ploom

Valmistamine:

Segada peenestatud porgand majoneesiga, küüslauguga. Tõmba kanakoibadelt liha tagurpidi lahti ja täida saadud õõnsus täidisega. Pane ka üks kuivatatud ploom. Pane ahjuplaadile: küpseta kuni on kuldpruun. Tee hapukoorest ja sibulast kaste. Paku ahjukartuliga.

Magustoit: Linnupiimatort

Vaja läheb:

vahukoor

hapukoor

küpsis

šokolaad

želatiin

Valmistamine:

Vahustada vahukoor ja suhkur ning hapukoor ja suhkur, segada massid kokku. Sulatada shokolaad, lisada see vahustatud massile koos zhelatiiniga ja segada. Valada mass vormi, peale puistada purustatud küpsist ja panna kook külma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles