Kiilad laigud, peanaha veritsemine ja tugevad peavalud – juuksepikendused pole ohutud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katie Price'il on juuksepikendused.
Katie Price'il on juuksepikendused. Foto: mavrixonline.com/Scanpix

Juuksepikendused võivad muuta niru soengu lopsakaks ja pikaks, kuid nendega võivad kaasneda ka terviseriskid, mis pole seda väärt.

Juuksepikendustega võivad kaasneda väga tugevad peavalud, kiilad laigud ja ka püsivad peanaha kahjustused, kuigi need on staaride seas jätkuvalt väga populaarsed, kirjutab Daily Mail.

Neuroloog Orly Avitzur ütles ABC uudistele, et kiilanemise vältimiseks tuleks juuksepikendused kohe eemaldada, kui on näha, et juuksed hakkavad välja langema.

Juuksepikendused võivad olla sünteetilised või loomulikud inimjuuksed, mis kinnitatakse oma juuste külge neid sisse kududes, õmmeldes, liimides või klambritega kinnitades. Esialgu olid need populaarsed näitlejannade seas, kuid väga kiiresti said kunstlikult pikendatud juuksed populaarseks ka tavaliste naiste seas. Nüüd on tuhandetel naistel probleeme juuksepikenduste ohtlike kõrvaltoimete tõttu.

Miss Amanda Jones lasi endale juuksepikendused panna iludusvõistluse jaoks, et parem välja näha. Ta oli neid ka varem proovinud, kuid siis liimiti pikendused ta oma juuste külge. Teisel korral õmmeldi salgud juustele, kuid kolme nädala pärast lasi ta need juba eemaldada. Naise sõnul oli see kõige valusam kogemus tema elus – peanahk punetas ja veristes, ta kaotas palju oma juukseid.

Doktor Avitzuri juurde on pöördunud naisi, kes kurdavad kohutavate peavalude üle, kuid läbivaatusel ilmneb, et nende peas pole midagi viga. Lähemal vaatlusel on selgunud, et peavalu põhjustavad hoopis juuksepikendused.

Kulukas protseduur võib olla ohutu, kuid oluline on valida õige kinnitusmeetod, mis sobib naise juuksetüübiga. Kui need on kinnitatud liiga kõvasti või kui juuksepikendused on liiga rasked, siis tekivad peagi probleemid. Liiga rasked pikendused kurnavad karvanääpse ning tõmbavad lihtsalt juuksed välja. See võib põhjustada püsivad kahjustusi, juuksed ei pruugigi tagasi kasvada.

Juuksepikendusi kandes peab järgima täpselt juuksuri korraldusi ja neid õigesti hooldama. Ka Jennifer Aniston, kes proovis juuksepikendusi esimest korda seriaalis «Sõbrad», on tunnistanud, et nende kahjulik mõju oma juustele oli talle suureks üllatuseks. Tema sõnul ei lõhu miski juukseid hullemini, kui juuksepikendused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles