«Õhtusöök viiele» retseptid: vaata, millega tuli lagedale puukujur Tanel!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Pirk
Tanel Pirk Foto: Christo Neemre

Teisipäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi puukujur Tanel Pirk.

30-aastane Tanel Pirk on õppinud koreograafiat, kuid tema peamine amet on siiski puukujur. Puust kujude tegemisel kannab Tanel edasi vanaisa Arturilt õpitud oskusi ja näitab selles üles äärmist osavust. Talv kulubki tal peamiselt tööle, suvel käib mees laatadel oma tooteid maha müümas. Tanel on energiat täis ja suurte unistustega mees, ta tegeleb ka pere kõrtsi renoveerimisega, kuid uhketes plaanides kujutab seda juba SPAna. Taneli elu veereb Peipsi järve kaldal ja seetõttu pole midagi imestada, et talle meeldib väga ka kalastada, eriti talvel jää peal. Sarnase välimuse tõttu aetakse Tanelit segamini tema venna Taavi Pirkiga , kes oli Rahvaliidu viimane peasekretär.

1. eelroog: Püreesupp «Sügis südames»

Vaja läheb:

kõrvits

kartul

porgand

sibul

küüslauk

kreemjuust

Valmistamine:

Klaasista pannil sibul ja lisa küüslauk. Pane paksupõhjalisse potti tunde järgi vett ning porgandirattad. Keeda 10 minutit, seejärel lisa klaasistatud sibul, tükeldatud kartul ja kõrvits. Keeda, kuni köögiviljad on pehmed ning võta pott tulelt. Püreesta supp ning lisa kreemjuust. Maitsesta soola ja pipraga ning söö kohe.

2.eelroog: On mingi salat

Vaja läheb:

must leib

punased oad

porro

sink

lahja majonees

küüslauk

Valmistamine:

Rösti tumeda leiva viilud. Pärast röstrist välja võtmist pane leivad püsti kuivama, siis jäävad nad krõbedaks. Määri leivad üle küüslaugutükiga ning seejärel tee viiludest kuubikud. Pane leivakuubikud kaussi. Peale lao kihiti punased oad, porro, singiviilud ja kõige peale pane lahja majonees. Ära sega, vaid serveeri nii, et kõigil on võimalus kausist kihiline ports võtta.

Pearoog : Lastega kodus

Vaja läheb:

spagetid

kodujuust

päikesekuivatatud tomatid

hakkliha

sibul

rõõsk koor

Valmistamine: 

pruunista pannil hakkliha sibulatega. Lisa tükkideks lõigatud päikesekuivatatud tomatid ning kodujuust. Prae segu viie minuti jooksul veelkord läbi. Vahepeal keeda spagetid ning kui need on peaaegu valmis, siis sega pannil kõik omavahel läbi. Spagetid on parajalt valmis siis, kui nad visates seina külge kinni jäävad. Seejärel pane maitsestatud spageti-hakklihasegu ahjuvormi ning vala peale kaks pakki rõõska koort. Kõige peale raputa riivjuustu ning küpseta ahjus umbes 20 minutit.

Magustoit: Kuningas Gustavi lõuna

Vaja läheb:

küpsised

marmelaad

kondenspiim

kuivatatud aprikoosid

või

Valmistamine:

Murenda küpsised käte vahel tükkideks ning pane kaussi. Sega juurde marmelaadikuubikud ning kuivatatud aprikoosid. Seejärel sulata kastrulis või ning lisa kondenspiim. Segu vala küpsistele ning mätsi ühtlaseks massiks. Seejärel rulli sellest pikk vorstikujuline rull ning keera paberisse. Lase terve öö külmkapis seista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles