Anni Jürgensoni moeblogi: Bowie, Vreeland, Karlie...

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud nädalavahetusest jagab Arteri veergudel oma moeleide ja -vihjeid moeblogija Anni Jürgenson.

Kui playlist’is korduvad ikka ja jälle samad laulud ning raadiost kõlavad uusimad poplood jätavad külmaks, tasub uurida, milline muusika kõlas moenädalatel New Yorgis, Pariisis ja Londonis.

Muusika on moe-show’ juures väga oluline ja kõik kuulsad moebrändid lasevad andekatel DJdel oma show’ jaoks spetsiaalse muusika kokku panna. Internetist otsides leiad kindlasti nimekirjad viimase hooaja parimatest show-sound­track’idest. Vaata näiteks http://www.thevoguevibes.com/category/runway/
Igaühel tekib David Bowie nime kuuldes silme ette oma kujutluspilt. Victoria ja Alberti muuseum Londonis on Bowie rikkaliku audio- ja visuaalpärandi kokku kogunud ja avab 23. märtsil äsja 66. sünnipäeva tähistanud popikoonile pühendatud ülevaatenäituse «David Bowie is». Suurejooneline väljapanek hõlmab nii heli, moodi, kunsti, graafikat, filmi kui ka teatrit.

Näitus on avatud 28. juulini ja tasub lisaks teistele väärt väljapanekutele kindlasti kevadsuvisesse Londoni reisiprogrammi võtta. Vaata ka http://www.vam.ac.uk/content/exhibitions/david-bowie-is/
Film «Diana Vreeland – The Eye Has to Travel» legendaarsest Harper’s Bazaari ja Vogue’i moetoimetajast on küll igale moehuvilisele kohustuslik vaatamine.

Mood moeks, Vreeland oli juba inimesena niivõrd inspireeriv ja pea iga tema ütlus filmis kõlab puhta kullana, mis tasub meelde jätta. Loomulikult annab film ka ettekujutuse tolleaegsest moemaailmast ja ajakirja valmimise telgitagustest. Kiirematel õnnestus filmi näha viimasel PÖFFil, kõigil teistel on nüüd aga võimalik tellida DVD ja korraldada mõnus filmiõhtu.

Telli näiteks http://www.amazon.co.uk/Diana-Vreeland-The-Eye-Travel/dp/B007A1PB3S, u 10 eurot.
Mõnikord võib tekkida kiusatus käärid kätte võtta ja tüütult lendlevad pikad juuksed lihtsalt lühikeseks lõigata. Just selline näeb välja supermodell Karlie Klossi uus soeng, mille moemaailm väga soojalt vastu võttis ja juba hellitavalt «The Karlie’ks» kutsub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles