Anu Saagim: täiusliku naise võrratu elu

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne&Stiil ilulemmikute valimine Estonia kammersaalis 29.11.12
Anu Saagim
Anne&Stiil ilulemmikute valimine Estonia kammersaalis 29.11.12 Anu Saagim Foto: Jelena Rudi

Minu sees elab täiuslik naine, kes ärkab ellu tavaliselt kevade hakul. Nüüd juhtus see pisut varem. Ilmselt nihkus sisemine kell paigast tänu patareide laadimisele Kuuba kuuma päikese all. Kui täiuslik naine minus pead tõstab, otsustan hoobilt hakata täiuslikuks igas eluvaldkonnas. Esmalt muidugi kõiges, mis seondub koduga.

Sirvisin just üht täiuslike naiste piiblit, kus selgitati pikalt ja põhjalikult, et eeskujuliku naise garderoobist ei puudu näiteks kingakarbid, mille esiküljele on kenasti kleebitud polaroidfoto, et eksimatult tuvastada, kus karbikeses millise kingapaari koduke asub. Imearmas, kas pole! Olen sellisest täiusliku perenaise muinasjutulisest kingakarbirivist unistanud aastaid.

Täiusliku naise kodulembust peavad iseenesestmõistetavalt ilmestama ka paar enda kaunistatud padjakest sohvanurgas, kuhu sisse on peidetud aromaatselt lõhnavad lavendlikotikesed.

Täiusliku naise elutoas on alati mõni prügikasti kõrvalt või taaskasutuskeskusest uuele ringile päästetud vana laud või kummut, mille ehe puupind on trendikalt mitme värvikihi alt liivapaberiga esile nühitud. See annab ainulaadse aktsendi modernsesse sisustusse. Kirss tordil oleks kindlasti vanatädi pärandatud kohviserviis või antiigiturult hangitud lambijalg.  

Hiina laste õmmeldud esemed ajavad täiusliku naise nutma. Seepärast tellib naine uue hooaja garderoobi Maarjamaa tuntud moeloojatelt. Nii mõnus on käia stiiligurude ateljeedes veinikest limpsimas ja stangedelt meelepäraseid rõivaid noppimas.

Loomulikult teeb täiuslik naine oma igapäevased ostud vaid turult ja ökopoest. Veeretab sõrmede vahel viit sorti kartulit, arutab lihamüüjaga marinaadi sobivust ja küpsetusaja kestust, nuusutab tilli, mekib hapendatud kurki …

Ja koju naastes hakkab naine valmistama perele hõrku tallekarreed. Esmalt tuleb tallekest kuivmarineerida kaksteist tundi ja seejärel hautada ahjus õrnal tulel veel kaheksa tundi … Kodu täitub imeliste roogade peenest aroomist ja paneb koju saabuva pere ahhetama, juhuslikult külla tulnud sõbrannast rääkimata.  

Täiusliku naise elu kestab täpselt kaks nädalat. Selle aja jooksul saab selgeks, et uuskasutuspoest suure hurraaga leitud retrotugitool haiseb nii kohutavalt, et see tuleb eskortida prügimäele. Padjakeste tikkimisest, fotode sorteerimisest ja nendest nunnumate raamimisest pole mõtet isegi unistada. Hea, kui jõuab pluusinööbigi ette õmmelda.

Karreedest, sufleedest ja ulmelistest vetruva põhjaga beseekookidest võib pere vaid und näha. Jalanõude armee on endiselt garderoobi sügavustesse eksinud.

Pähh, ega need ärakantud lemmikkingad näekski fotodel eriti söödavad välja, rahustab end täiuslik perenaine ja kallab hajameelselt oma kibuvitsateesse roosat ökosoola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles