Ilusad küüned, 1-2-3!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüned
Küüned Foto: SCANPIX

Paljudele naistele tähendab noorusliku välimuse eest hoolitsemine kortsudevastase kreemi, koorija ja öise seerumi kasutamist. Küüned jäävad aga tähelepanuta.

Vananedes kaotavad ka küüned oma ilu, muutuvad kollakamaks, sooneliseks ja murduvad kergemini. Lisaks võivad küüned tasapisi värvi muuta, kui oled harjunud neid pidevalt tumeda lakiga värvima, kirjutab Woman’s Day.

Tuleb välja, et trenn mõjutab lisaks paljule muule veel ka küünte välimust. Vereringlus kätes ja jalgades on tunduvalt parem, kui teed kolm korda nädalas trenni vähemalt 20-30 minutit. Küünte murdumist aitab vähendada biotiin (Vitamiin H ehk B7-vitamiin).

Varbaküüned võivad ajaga paksemaks muutuda. Seda põhjustab sage umbsete kontsakingade kandmine. Vältida saad seda muidugi endale õiges suuruses jalanõude kandmisega. Kontsad jäta erilisteks puhkudeks.

Kui küüntele tekivad mügarikud ja sooned ning nende värvus on muutumas kollakamaks, siis võiksid neid aeg-ajalt poleerida. Seejuures on oluline, et liigutaksid viili üles-alla, mitte küljelt-küljele. Tumedate küüntelakkide (lilla, tumepunane) puhul kasuta aluslakki ja kanna vahelduseks ka läbipaistvat ja heleroosat lakki.

Käte välimuse parandamiseks valmista segu võrdsetes kogustes suhkrust (pehmendamiseks), oliiviõlist (niisutamiseks) ja sidrunimahlast (valgendamiseks). Sega ained kokku ja hõõru saadud pasta küüntele ja küüneümbrusele nahale ringjate liigustustega 5-10 minutit. Näpumassaaž parandab ka vereringet küünte all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles