Mis on kaalulangetusel lihtsam: loobumine või mõõdukus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tahad kaalu kaotada, aga ei suuda otsustada, milline meetod oleks selleks parim? Kas lihtsam on magusa või rasvaste toitude tarbimist piirata või neist hoopis loobuda?

Lühidalt öeldes on asi nii, et loobujate arvates on tunduvalt lihtsam kiusatustega hakkama saada, kui ei tarbi ühtki kaalutõstvat toiduainet. Mõõdukate tarbijate seisukoht on aga see, et kiusatustele on lubatud järgi anda mõistuse piires ehk siis magusat jms mõõdukalt tarbides, kirjutab Yahoo! Shine.

Kuigi nii täielikul loobumisel kui ka mõõdukal tarbimisel on paras hulk poolehoidjaid, leiavad kaalulangetajad, et kergem on «keelatud kaubast» lihtsalt eemale hoida.

Loobujate sõnul on kergem nende meetod, sest sel viisil jääb tüütu sisemonoloog pidamata ja sa ei pea pidevalt jälgima, et sa koogitükist üle poole näiteks ära ei sööks. Pealegi on sel viisil kiusatusi tunduvalt vähem.

Kujuta ette, et oled koju ostnud šokolaadi, kuid kaalulangetusprojekti tõttu ei luba endal päevas üle kahe tüki süüa. Kas saaksid sellega hakkama või murduksid kiirelt? Kui proovid loobumismeetodit, siis ei jõua see kiusatust tekitav šokolaad üldse su kojugi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles